Haberler

UEFA'nın, Eskişehirspor Kulübü'ne Verdiği Ceza

Güncelleme:

Eskişehirspor Kulübü, "Ümit ediyoruz ki CAS, adil bir karar vererek hak etmediğimiz bu cezayı kaldıracaktır" dedi.

UEFA Tahkim Kurulu'nun, Avrupa kupalarından 1 yıl men etme kararı aldığı Eskişehirspor Kulübü, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin adil bir karar vererek cezayı kaldıracağını ümit ettiklerini bildirdi.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bugün kulübe iletilen kararla gelecek sezon için Eskişehirspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaktan men edildiğinin öğrenildiği belirtildi.

Bu cezanın, Eskişehirspor camiasını derinden üzdüğü ve yaraladığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çünkü kulübümüzün bu cezayı hak edecek hiçbir fiili olmamıştır. Ceza gerekçesinde, UEFA Disiplin Müfettişliği tarafından temin edilen hiçbir belge ve delil yer almamaktadır. Ceza, Türk polisi tarafından yapılan soruşturmada dönemin teknik direktörü Bülent Uygun ve dönemin futbolcusu Ümit Karan hakkında elde edilen ve adı geçenlerin yargılanmalarına dayanak teşkil eden delillerle verilmiştir. Kulübümüzün söz konusu süreçte adı geçmediği gibi UEFA Tahkim Kurulu ceza gerekçelerinde de adı geçmemektedir.

Söz konusu süreçte dönemin teknik direktörünün ve bir futbolcunun adının geçmesi nedeniyle kulübümüzün cezalandırılması adalet anlayışı ile bağdaşmamaktadır. UEFA'nın şikeye 'sıfır tolerans' politikasının kurbanı olduğumuzu değerlendirmekteyiz. Kulübümüzün haklarını korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunun için CAS'a başvurumuzu yapacağız. Ümit ediyoruz ki CAS, adil bir karar vererek hak etmediğimiz bu cezayı kaldıracaktır."

Açıklamada, siyah-kırmızılı kulübün UEFA Ligi'ne katılmayı hak eden Sivasspor Kulübü'ne de verilen cezadan üzüntü duyduğu kaydedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehirspor Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title