Haberler

Uclg-Mewa Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Malatya'da gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısına katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Malatya'da gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısına katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahin, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda, Malatya'nın bir kültür, tarih ve kardeşlik şehri olduğunu belirtti.

Organizasyonun önemli olduğunu ve dünyada artık şehirlerin yarıştığına vurgu yapan Şahin, "Bu yarışta hak ettiğimiz yeri alabilmemiz açısından bilimi ve teknolojiyi çok iyi kullanmamız ve bütün gelişmeleri çok yakın takip etmemiz gerekiyor. Özellikle dünyadaki gelişmelere baktığımız zaman sanayi devrimini tamamlamış bilgi teknolojisi ve bilgi ekonomisinden bahsedilebilir" ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilirliğin önemli olduğunu anlatan Şahin, Türkiye'deki şehirlerin yerel kalkınmada dünyayla yarıştığını vurguladı.

Toprak, su ve havanın korunarak geleceğe hazırlanmanın önemli olduğuna işaret eden Şahin, Devlet Planlama Teşkilatı'nın verdiği bilgiler doğrultusunda 2023-2071'de merkezlerdeki nüfus ve kentleşmenin artacağına dikkati çekerek, bunun için ciddi tedbirler alınması gerektiğini aktardı.

Gaziantep'te yapılan çevreci projeleri anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Artık biliyorsunuz savaşlar altın için yapılmıyor. Çok önemli bir savaş nedeni var: petrol ve enerji. Biz de enerjimizi yenilenebilir enerjiye çevirmek durumundayız. Şimdi bir Almanya'ya bakıyorsunuz, olmayan güneşinden güneş enerji sektörünü kurmuş ve bize sanayisini satıyor. Güneş burada. Bizim bu güneşi çok daha iyi kullanmamız ve sanayileşmesini sağlamamız gerekiyor. Biz Büyükşehir  Belediyesi olarak ilk en büyük solar otoparkı yaptık ve şu an Kalkınma Bakanlığı'nda onaylattığımız güneşi, rüzgarı yani yenilenebilir enerjiyi daha iyi kullanabileceğimiz bir çalışma modelini hazırladık ve 2 gün öncede bunun onaylarını çıkardık. Büyükşehir olarak güneş enerjisine giriyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Fatma Şahin Gaziantep Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title