Haberler

Uca Siirt'te Yezidileri Ziyaret Etti

Kürt asıllı AB eski parlamenteri ve Şengal Kriz Masası üyesi Feleknaz Uca, Siirt’te Yezidilerin kaldığı yerleşim alanının ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kürt asıllı AB eski parlamenteri ve Şengal Kriz Masası üyesi Feleknaz Uca, Siirt'te Yezidilerin kaldığı yerleşim alanının ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Beraberinde Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan ve belediye yetkilileriyle birlikte yerleşim alanında bulunan sağlık merkezi ile yeni açılan kreşi de ziyaret eden Uca, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Uca, Şengal Kriz Masası üyesi olarak bir aydan fazladır bölgede Yezidilerin yerleştiği kampları gezdiğini söyledi. Uca, "Elimizde olan verilere göre şu ana kadar 31 bin Yezidi bölgeye sığınmış. Bunların çoğunluğu Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman, Viranşehir ve Siirt'teki kamplara yerleşmiş durumda. Halkımız buralara misafir gibi değil, bu toprakların sahibi olarak gelmiş. Bölge haklı da Yezidileri yüreklerine ve bağırlarına basmıştır. Bir aydır kapları dolaşıyorum ancak Siirt'tin benim için özel bir yeri var. Başta Siirt halkı ve Siirt Belediyesi'ne buraya göç eden arkadaşlarımıza kendileri için yapılan binaları verdikleri için teşekkür ediyoruz. Eskinden Siirt sınırları içinde Yezidiler vardı ama şimdi yok. Bugün de burada görüldüğü gibi Siirt halkı yüreğini Yezidi halkımıza açmış ve bu gün Yezidi halkımız Siirt'te kalmaya başlamış. Burada Yezidi halkı için yapılanlar demokratik özerlik biçiminin bir örneğidir. Burası bir komündür. Bu bölge hem kendi kendini savunuyor, hem de örgütleniyor. Sağlık alanında gelen Şengaliler arasında bulunan hemşireler görev alıyor. Bu konuda Siirt büyük bir ilerleme kayıt edilmiş durumda" dedi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Siirt Belediyesi Tuncer Bakırhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title