Haberler

Üç Komşu İlçede Aynı Gün Kiraz Festivali

İzmir ve çevresinin önemli kiraz üretim merkezi olan Küçük Menderes Havzası, pazar günü üç ayrı ilçedeki kiraz festivallerine sahne olacak.

İzmir ve çevresinin önemli kiraz üretim merkezi olan Küçük Menderes Havzası, pazar günü üç ayrı ilçedeki kiraz festivallerine sahne olacak. Ödemiş'te geleneksel Bademli Kiraz Festivali, Kiraz'da Kiraz Festivali, Bayındır'ın Balcılar Mahallesinde de Balcılar Kiraz Festivali düzenlenecek. Üç ayrı ilçede aynı güne denk gelen kiraz etkinlikleri konserlerle renklenecek.

BADEMLİ'DE SAAT 13.00'DA

Bademli Belediyesi'nin Bütünşehir Yasası ile kapatılmasının ardından geçtiğimiz yıldan itibaren Ödemiş Belediyesince düzenlenmeye başlayan Bademli Kiraz Festivali'nin bu yıl 46.'sı düzenlenecek. Pazar günü aynı zamanda 13. Meyve Fidanı Festivali heyecanının da yaşanacağı organizasyon yine Bademli Festival Alanı'nda düzenlenecek. Pınar Dilşeker ile Popstar Armağan Uzun'un konser vereceği Bademli 46. Kiraz ve 13. Fidancılık Festivali'nde her yıl olduğu gibi kiraz güzeli seçilecek ve en iyi kirazı yetiştiren üreticiler ödüllendirilecek. Etkinlikler saat 13.00'da start alacak.

KİRAZ'DA SAAT 11.30'DA

Geçen yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle ilk kez Kiraz Festivali'nin düzenlendiği Kiraz'da bu yılki festival Kiraz Belediyesince gerçekleştirilecek. 2. Kiraz Festivali saat 11.30'da belediye önünden kortej yürüyüşüyle başlayacak. Mustafa Kemal Atatürk Rekreasyon Alanı'nda gün boyu devam edecek etkinliklerin ardından akşam konser düzenlenecek. En iyi kirazın ödüllendirileceği festivalde İntizar sahne alacak.

BALCILAR'DA SAAT 12.00'DA

Bayındır'ın kiraz üretimiyle tanınan mahallesi Balcılar da bu yıl 4. Kiraz Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz yıl Bayındır Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen festivalin hazırlıkları devam ediyor. Balcılar Mahallesindeki etkinlikler pazar günü saat 12.00'da başlayacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balcılar Menderes Bademli Ödemiş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title