Haberler

Üç Kişinin Ölümüne Neden Olan Yasemin Örnek'e Tahliye

TEM Otoyolu'nda kaza yapan bir araca ve yardıma gelen vatandaşlara çarparak üç kişinin ölümüne üç kişinin de yaralanmasına neden olan ve 11 aydır tutuklu bulunan Yasemin Örnek 4.

TEM Otoyolu'nda kaza yapan bir araca ve yardıma gelen vatandaşlara çarparak üç kişinin ölümüne üç kişinin de yaralanmasına neden olan ve 11 aydır tutuklu bulunan Yasemin Örnek 4. duruşmasında tahliye oldu.Örnek rapora göre olayda sekizde üç kusurlu bulunmuştu. Bilirkişi raporuna göre ilk kazayı yapan Saylan Ayhan olayın asli kusurlusu olarak sekizde dört kusurlu bulunmuş ve önceki duruşma hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. İki celse arası adliyeye ifade vermeye gelen Saylan Ayhan 22 Şubat tarihinde tutuklanmıştı.

KAZA YAPAN OTOMOBİLE YARDIM EDENLERE çARPTI

TEM Otoyolu'nda 24 Mayıs 2009 gecesi aracıyla Başakşehir istikametine giden 19 yaşındaki Saylan Ayhan Mahmutbey İSTOç mevkiinde kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Kaza yapan otomobilde bulunan yolcular çeşitli yerlerinden yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar, yaralılara yardım etmek için olay yerine gitti. Bu sırada aynı yönden gelen 23 yaşındaki Yasemin Örnek'in kullandığı araç kaza yerindeki vatandaşların arasına girdi. Kazada, önceki kazanın yaralılarına yardım etmeye çalışan Ferdi Turgut ve Melih Katman ile yaralı Ramazan Karaköse hayatını kaybetti. Kaza yapan aracın içinde bulunan Serkan Bulgur ve Volkan Coşkun'la kazaya yardım için gelen Serkan Demir ise yaralandı.

15 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ

Olay sonrası tutuklanan Yasemin Örnek ve tutuksuz yargılanan ilk kazanın sürücüsü Saylan Ayhan hakkında 'Taksirle üç kişinin ölümüne, üç kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Bakırköy 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın önceki celsesinde hazırlanan bilirkişi raporunda ilk kazayı yapan Saylan Ayhan olayda birinci derecede 8/4 kusurlu bulundu.Ayhan olay günü 173 promil alkollu olduğu ve otoyolda yaptığı kazadan belirli bir süre geçmesine rağmen aracının sol şeritte trafiği tehlikeye düşürecek biçimde bulunduğunu göz önünde bulundurmadığı ve gerekli emniyet önlemlerini uygun biçimde almadığından dolayı ikinci kazaya zemin hazırladığı belirtildi. Bu gelişme üzerine duruşmalara gelmemiş olan Saylan Ayhan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

ASKERE GİDECEKKEN CEZAEVİNE GİTTİ

Saylan Ayhan 25 Şubat tarihinde askere teslim olmak için hazırlanırken hakkında yakalama kararı çıkarıldığını öğrenince 22 Şubatta adliyeye gelmiş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.Dün görülen 4'ncü duruşmaya iki tutuklu sanık da getirildi. Duruşmada söz alan Yasemin Örnek'in avukatı Mehmet Tuna, müvekkilinin 11 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek, tahliyesini talep etti.Tutuklu sanık Saylan Ayhan'ın avukatı Cüneyt çakalır da, Ayhan'ın olayın meydana gelmesine sebebiyet veren kişi olmadığını ifade ederek, müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi. Bunun üzerine görüşünü açıklayan Cumhuriyet SavcısıYasemin Örnek'in, tutuklu kaldığı süre ve hakkındaki delillerin toplanmış olduğu dikkate alınarak tahliye edilmesini, diğer tutuklu sanık Saylan Ayhan'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

YASEMİN ÖRNEK 11 AY SONRA SERBEST

Mahkeme heyeti tutuklu sanık Yasemin Örnek hakkındaki suçlamanın vasıf ve mahiyeti, delil durumu ve sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliye edilmesine karar verdi. Heyet tutuklu sanık Saylan Ayhan'ın delil durumu ve sanığın kaçma şüphesinin olması, suçun cezasının üst sınırını dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Tuğçe IŞIKSALAN/İSTANBUL,(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Geceye de damga vurdu! Icardi, Florya'daki şampiyonluk kutlamasında Ali Koç forması giydi

Geceye de damga vurdu! Icardi, Florya'daki şampiyonluk kutlamasında Ali Koç forması giydi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title