Haberler

Üç Çılgın Türk'ün Çılgın İcadı

Güncelleme:

İzmir'li mucitler 50 bin dolar verip bu makinayı icat etti.

İzmir'de 3 arkadaş bir araya gelip yüzde 25'ini piyasadan aldıkları sistemi tamamlayıp model helikoptere benzeyen, 200 metreye kadar yükselen ve yerden kumanda edilen 'Fotokopter' adını verdikleri cihazı kullanmaya başladı. Fotokopter ile havadan görüntü ve fotoğraf hizmeti verildiği belirtildi.

Anıl Elçi'nin Genel Müdürü olduğu Sam Bilgisayar Bilişim Çözümleri Savunma Teknolojileri Şirketi çatısı altında birleşen model uçak, helikopter uzmanı Levent Oktay ve fotoğrafçı Ufuk Şengönül, kendi alanlarındaki çalışmalarını sonuçlandırıp radyo frekansı ile çalışan, fotoğraf ve video çeken insansız mini helikopter yaptı. Elektrik enerjisi ile çalışan, GYRO, GPS, barometre sistemleriyle desteklenen hava aracının yüzde 25'ini satın alıp, yazılım başta çok sayıda unsurunu kendileri geliştiren üç arkadaş, 8 pervaneli hava araçlarına 'Fotokopter' adını verdi.

İzmir ve Antalya çevresinde hizmet vermeye başlayan ekip, 'Fotokopterleri' ile görüntü ve fotoğraf çekimlerinde helikoptere rakip oldu. Anıl Elçi'nin bilgisayar yazılımını yaptığı fotokopter yerde bir dizüstü bilgisayar ve kumanda cihazlarıyla kullanılıyor. Levent Oktay, uçuşu yönlendirirken, fotoğrafçı Ufuk Şengönül fotoğraf ve video kayıtlarını yapıyor. Anıl Elçi, şöyle dedi:

"Bu mini hava aracının üzerinde 4t sene boyunca Ar-Ge yaptık. Model, helikopter veya uçak gibi değil, özel prototip. Bu cihazın yüzde 75'i, kendi Ar-Ge'miz. Helikopterin giremeyeceği, havadan çekimin mevcut olabileceği bütün ortamda kullanabiliyoruz. Bu cihazın uçuş kodları, kendi firmamıza ait. "

Ufuk Şengönül de çalışma sistemini, anlatırken, kamera sehpasında iki kamera sistemi bulunduğunu kaydederek, "Birisi cihazın üstünde kayıt yaparken diğeri aşağı sinyal veriyor. 2 kilometreye kadar görüntü alabiliyoruz. 4. 2 megapiksel çekebiliyoruz. Dizi filmlerde, sinemalarda, tanıtım filmlerinde her türlü kaliteli görüntüyü sağlıyoruz. Canlı yayın sistemimiz de var. Havadan çektiğimiz yayını yerden izleyebiliyoruz. Tersi de olabiliyor. Mitinglerde de kullanılabilir" dedi.

Levent Oktay da, iki 'Fotokopter'leri bulunduğunu, bunlardan birinin 8, diğerinin 6 pervaneli olduğunu anlatırken, şunları söyledi:

"Yedekli çalışıyoruz. Pervanenin sayısı arttıkça güven ve kaldırma kuvveti yükseliyor. Ayrıca GPS, barometre ve yükseklik sensörleri var. Havada bu şekilde stabil kalıyor. Pervanelerin yedekli olmasından dolayı havada stabillik artıyor. Model helikopter gibi çalışıyor. İstediğimiz bölgeye yollayabiliyoruz. Arama kurtarma çalışmalarında da kullanılabilir. "

Üç arkadaş cihazın maliyetini ise açıklamadı. Fotokopter'in kamerası aşağıdan kumanda edilerek istenilen yöne çevrilebiliyor. Kamera video ve fotoğraf çekimini aynı anda yapabiliyor. Kamera görüntüyü iki kilometre çapında bir alana gönderiyor. Çok pervaneli olması nedeniyle gerçek helikopterdeki sarsıntı ve gürültü olmadığından kaliteli görüntü elde ediliyor. Fotokopter caddede, sokakta, parkta hatta kapalı büyük mekanlarda her yerden kalkıp çekim yapabiliyor. Kullanımı için herhangi bir izin gerektirmeyen Fotokopter 5-10 dakikada uçuşa hazır hale geliyor. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title