Haberler

Tzob Başkanı Bayraktar Açıklaması

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımın gençlere sevdirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımın gençlere sevdirilmesi gerektiğini söyledi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur'u makamında ziyaret eden Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 21-23 Nisan tarihlerindeki don olayından zarar gören çiftçilerin tarım kredi kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçlarının yapılandırıldığını, özel bankalara olan borçları için de yapılandırma talebinde bulunduklarını belirtti.

Bayraktar, Odanın çeşitli kurum ve kuruluşlarla düzenlediği eğitim programlarına yoğun ilgi gösterildiğini kaydederek "Çiftçilerimizi ülkemizin değişik bölgelerine götürüyor ve eğitim veriyoruz. Kadın çiftçilerimize eğitim veriyoruz. Gençlerimize eğitim vermeye başladık. Gençlere tarımı sevdirmemiz ve toprakta tutmamız lazım. Bakanlığımızla değişik başka projelerimiz var" diye konuştu.

"Bir an evvel hükumetin kurulmasını arzu ettiğimizi belirtmem lazım"

Ziyaretin ardından Kırkağaç ilçesine geçen Bayraktar, 2014 yılında çok sayıda afet gören çiftçinin bu yılın başından beri de olumsuzluklarla karşılaştığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mevsim normallerinin üzerindeki yağışlar sel felaketini de beraberinde getirdi. Bazı yerlerde yine dolu felaketiyle karşı karşıya kaldık. Ülkemizde çiftçilik zor bir meslek, kolay değil. Zaman zaman doğal afetlerle boğuşuyoruz, zaman zaman maliyetlerin yüksekliğiyle. Ayrıca yapısal sorunların getirdiği problemler var. Eğer birtakım hedefler, 2023 hedefleri koyuyorsak, bu hedeflere ulaşmak için muhakkak çiftçimizle odalarımızın entegre olması gerekir. Sektör temsilcileri olarak bir an evvel hükumetin kurulmasını arzu ettiğimizi belirtmem lazım. Çünkü ekonomi belirsizlik kaldırmaz."

Kaynak: AA / Yerel

Şemsi Bayraktar Saruhanlı Aydoğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title