Haberler

Tuzla Belediyesi'nden Suriyeli Mültecilere Yardım Eli

Tuzla Belediyesi, sosyal sorumluluk kapsamında Hatay’daki Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere 42’nci yardım TIR’ını yola çıkardı.

Tuzla Belediyesi, sosyal sorumluluk kapsamında Hatay'daki Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere 42'nci yardım TIR'ını yola çıkardı.

Suriyeli mültecilere yönelik yardım çalışmalarını sürdüren Tuzla Belediyesi mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Hatay'a bir yardım TIR'ı daha gönderdi. İçerisinde çocuk bezi, mobilya malzemeleri, tekerlekli sandalye temel gıda maddeleri ve kıyafetlerin bulunduğu 42'nci yardım TIR'ı Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nda yapılan yükleme işleminin ardından dualarla yola çıktı.

Çalışmaları yerinde takip eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Bugün gönderdiğimiz TIR'da 7 günlük ihtiyacı karşılayacak olan yani battaniyeden tutunda temizlik ve özel hijyenik malzemeye varıncaya kadar ihtiyaç olacak her türlü malzemeyi homojen olarak yayıyoruz. Kışın gönderdiğimiz TIR'larda battaniye ve gıda ağırlıklı malzemelerle doldurduk. Bu göndereceğimiz TIR'a günlük yaşamın genel ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü malzemeyi yerleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

"MÜLTECİLERE SAĞLIK HİZMETİ SUNUYORUZ"

Mültecilerin ağırlıkla olduğu bölgede farklı yardım çalışmalarının olduğunu da aktaran Yazıcı, "Özellikle ilk mültecilerin gelinmesinde iki tane büyük tır kurulması, daha sonra bu malzemelerin dağıtılmasında bir aracımız yardımcı oluyor. Özellikle biz ambulans hizmeti de sunuyoruz. Bir aracımız taşıma ve hizmet aracımızla 4 farklı araçla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bir klinik hizmeti ve şimdi de bir tıp merkezi kuruluyor. Bunun içinde bütün çalışmalarımızı yaptık. O bölgedeki Suriyeli doktorlar ve sağlık personeliyle beraber ciddi bir sağlık hizmeti de sunuyoruz. Aslında ekmeğinden tutunda bir fırına destek sağlayıp ekmek üretmesine kadar bütün ihtiyaçları karşılayacak şekilde o bölgedeki Kırıkhan Belediyesi'nin desteğiyle Suriyelilerin büyük kentlerde büyük dramlar yaşaması yerine bulundukları yerde rahatlıkla bu süreci geçirmelerini gönülden yaptığımız hizmetle sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"MAĞDURUN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

"Biz 2-3 senedir bu yardımları yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" diyen Başkan Yazıcı, "Bu yardımlara devam edeceğiz. Tuzla'daki gönül elleri çok uzun süredir yaptığı yardımı bundan sonrada bu durum olduğu sürece yapmaya devam edecektir. Suriyeliler de bir mağdur ve biz de mağdurun yanında olmaya devam edeceğiz. Bu TIR 42'nci aracımız. Her türlü dönemsel ihtiyaçları olmak üzere genel ihtiyacı karşılayacak battaniyeden, ısıtıcıdan, yorganından, yastığından, ayakkabısından, pantolonundan gibi her şey gönderildi. Oradaki ihtiyaca göre, bazen de bizim burada bulduğumuz yardıma göre oradaki genel ihtiyacı karşılayacak her şeyi ulaştırmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

Yapılan dualar sonrası yardım TIR'ı Suriye mültecilerin çoğunlukla yaşadığı Hatay bölgesine doğru yola çıktı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuzla Belediyesi Şadi Yazıcı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title