Haberler

Tuyap 34. Turkey Buıld Yapı Fuarı'nda Gerçekleşecek Suyun Yarenleri

Güncelleme:

Turkeybuıld Yapı Fuarı İstanbul Yapı İnşaat Malzemeleri Ve Teknolojileri Fuarında Aynı Zamanda Eko Dünya Ve Yeşil Buluşma Fuarının Yapılacağı Salon 11 A Da Gerçekleştirilecektir.

"Suyun Yarenleri" Sergisi Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi - Büyükçekmece / İstanbul'da Adell Armatür A.Ş. ve Yapı Endüstri Merkezi işbirliğiyle 27 Nisan - 01 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlenen turkeybuıld yapı fuarı istanbul yapı inşaat malzemeleri ve teknolojileri fuarında aynı zamanda eko dünya ve yeşil buluşma fuarının yapılacağı salon 11 a da gerçekleştirilecektir.

Armatür ve vana sektöründe Türkiye'nin lider üreticilerinden biri olan Adell Armatür A.Ş. bir taraftan Türkiye'yi ve tüm dünyayı sağlıklı suyla buluştururken diğer taraftan köklü bir geçmişe sahip olan su medeniyetimize ilişkin seçkin eserlerin koleksiyonunu yapmaktadır.

Adell Armatür A.Ş. koleksiyonunda tarihi musluklar, ibrikler, işlemeli bezler, gündelik yaşamda suyun kullanılmasına aracılık eden her türlü obje, hamam eşyaları, havlular, su ve hamam kültürüne ilişkin kartpostal,gravür,minyatür ve efemera olarak adlandırılan her türlü belge bulunmaktadır.

"Suyun Yarenleri" sergisinde su kültürümüzü yansıtan ibrikler, güğümler, testiler, bardaklar, maşrapalar, şifa tasları, işlemeli bezler, su kültürüne ilişkin kartpostallar sergilenecektir.

Su temini ve kullanımı eskiden toplumun gündelik yaşamında önemli bir yer tutardı. Çeşme başlarında testilerle su alıp eve getirilmesi başlı başına bir olaydı. Burada sadece su doldurulmaz en son havadisler alınır, dedikodular yapılır, kızlar görücüye çıkardı.

Çeşmeden alınan testi veya güğümlerle alınan su ibriklerle, maşrapalarla, evlerde kullanılırdı. Her evde maddi duruma göre bir leğen ibrik bulunurdu.

Bu serginin amacı toplumda değerini her geçen gün anladığımız su konusun da farkındalık oluşturmak, köklü su medeniyetimize ilişkin eserleri geniş kitlelerle buluşturmaktır.

Yapı malzemeleri konusunda en son trendleri tüketiciyle buluşturan TURKEY BUILD YAPI FUARI İSTANBUL YAPI, İNŞAAT MALZEMELERİ VE TEKNOLOJİLERİ fuarında Âb-ı Hayat koleksiyonundan seçme eserlerini sergileyen Adell Armatür A.Ş. su kültürümüze ait eserleri geniş kitlelere ulaştırmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşamaktadır.

Adell Armatür Su Kültürümüze ilişkin toplumda kalıcı bir hafıza oluşturmayı ve yakın bir gelecekte İstanbul'da tarihi bir mekanda su ve hamam müzesi açmayı hedeflemektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title