Haberler

TÜSİAD'tan Çok Sert Terör Eleştirisi

Güncelleme:

TÜSİAD Başkan Ümit Boyner, Artan Terör Konusuna Değinerek Çok Sert Uyarılarda Bulundu.

TÜRKİYE Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (TÜSİAD) Ümit Boyner, terörün bugün itibarıyla yeniden Türkiye'nin en önemli gündem maddesi haline geldiğini belirterek, çok sert uyarılarda bulundu. Boyner, "Artık bütün sözün bitmekte olduğu, hepimizin sabrının son noktaya vardığı bir durumdayız. Silkinip, terörü normalleştiren, 'zaten 30 yıldır var' diye toplumu terörü ve terörün iniş çıkışlarını bir korku filmi gibi ürperti ile ancak kanıksatarak seyrettiren anlayışa hepimizin 'dur' demesi gerekiyor" dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından Trabzon'da düzenlenen "Bölgesel Kalkınma ve İş Dünyasının Rolü" konulu panele katıldı. Panelin açılışında bir konuşma yapan Ümit Boyner, esas konuya geçmeden önce terör konusuna değinmek istediğini belirterek, her kesime çok sert uyarılarda bulundu. Şehitler için büyük üzüntü duyduklarını belirten Boyner, "Terör, bugün itibarıyla Türkiye'nin yeniden en önemli gündem maddesi haline gelmiştir. Bugün burada artık terörü lanetlemek, şiddeti kınamakla yetinemeyeceğim. Zaten terörün artacağının önceden bilindiğinden, demokratikleşmeyi istemeyen gizli güçlerin varlığından, iç dış dengede hükümetin ayar problemlerinden, hiçbir fikrimiz olamayan istihbarat zafiyetinden, silahlı kuvvetlerin terörle mücadeledeki deneyiminden, Pensilvanya'dan terörle mücadele yorumu bekleyenlerden, sürekli İmralı referansı vermekten kendini kurtaramayan partiden, henüz adımları somutlaşmadan yok olmaya yüz tutmuş açılımlardan da sadece bahsedemeyeceğim. Artık bugün sözün bitmekte olduğu, hepimizin sabrının son noktaya vardığı bir durumdayız. Silkinip, terörü normalleştiren, 'zaten 30 yıldır var' diye toplumu terörü ve terörün iniş çıkışlarını bir korku filmi gibi ürperti ile ancak kanıksatarak seyrettiren anlayışa hepinizin 'dur' demesi gerekiyor" diye konuştu.

"Devlet vatandaşının yaşama hakkını korumakla sorumludur"

Terörle mücadelenin tüm yönleriyle Türkiye'yi yatay kesen bir konu olduğunu da ifade eden Ümit Boyner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hep birlikte üzerimize düşen sorumlulukları almak durumundayız. Kuşkusuz ki, devlet yöneticileriyle, kurumlarıyla ve oluşturduğu altyapısıyla bu mücadelenin öncelikli sorumlusudur. Gelişmiş ülke olmanın en önemli ölçütlerinden biri vatandaşının yaşama hakkına verdiği değerdir. Devlet vatandaşının yaşama hakkını korumak için gerekli tedbiri almakla sorumludur. Bu sorumluluğunu yerine getiremiyorsa bunun hesabını vermekle de yükümlüdür. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın, gencecik askerlerimizin yakınlarının acısını paylaşmakla sorumlu olan yapı, toplumdur. Devletin sorumluluğu ise sadece acıları paylaşmanın ötesinde, acıların oluşmasını önlemek için gerekli adımları atmaktır. Bugün yapılacak iş, iktidar partisiyle, muhalefet partileriyle, kurumlarıyla tek bir söylemden oluşan partiler üstü bir anlayışla, geri dönüşü olmayan bir yol haritasının süratle kamuoyuyla paylaşılması ve hemen uygulamaya konulmasıdır. Bunun dışındaki hiçbir söylemin artık hiçbir önemi kalmamıştır. Bunu geciktirmenin faturası çok ağırdır ve herkesin kaybedeceği sürece ülkenin sürüklenmesidir."

"Terörün gündem dışı olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz"

Boyner, terörün ülkenin gelişmesine açıkça zarar verdiğini de vurgulayarak, "Türkiye'nin gelişmesine ve iyileşmesine sürekli zarar veren, bugün başka mecralara da taşınan terörle etkin mücadele gereği açıktır. Bugün şiddetten beslenen ve güç bulan kim varsa onlarla mücadele etmek şarttır. Bugün huzur, barış içinde demokratik refah toplumu olmamızın önünde kim duruyorsa onlarla mücadele etmek şarttır. Türkiye'de yaşayan, bu ülke için üreten, yatırım yapan, istihdam yaratan, daha yüksek standartlı demokrasi arayışı olan biz iş dünyası temsilcileri, tüm vatandaşlarımız gibi gündeminin birinci maddesi terör olan bir ülkede değil, terörün gündem dışı olduğu bir ülkede yaşam istiyor ve huzur arıyoruz. İş dünyası olarak, yalın olarak talep ettiğimiz girişime, geçmişte olduğu gibi bugün de her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu, ancak sürecin yakın takipçisi de olacağımızı belirtmek isterim" dedi. Boyner daha sonra kalkınma ajanslarının bölgesel kalkınmadaki rolünden bahsederek konuşmasını tamamladı.

Ömür AVCI - TRABZON - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

title