Haberler

Türkvizyon Şarkı Yarışması'na Doğru

Eskişehir Valisi Tuna: "Türkvizyon, Türk dünyasından dost ve akraba ülkelerden kardeşlerimizle ilişkilerimizi geliştirmek, kültür mirasımızı geleceğe taşımak için önemli bir kilometre taşıdır" "Bize hep soruyorlar.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Türk Dünyası Şarkı Yarışması Türkvizyon, Türk dünyasından dost ve akraba ülkelerden kardeşlerimizle ilişkilerimizi geliştirmek, kültür mirasımızı geleceğe taşımak için önemli bir kilometre taşıdır" dedi.

Tuna, Valilik İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Türk dünyasının buluşma noktası olan Eskişehir'de, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler ve projelerle, gözden uzak olanları gönüllere yakınlaştırmayı hedeflediklerini ve bunu büyük ölçüde başardıklarını belirtti.

Bu çerçevede düzenlenen 300 milyonluk Türk dünyasının ilk ve tek müzik yarışması olan Türkvizyon'un yarı finalinin 19 Aralık'ta, finalinin ise 21 Aralık'ta Anadolu Üniversitesi İki Eylül Yerleşkesi'ndeki spor salonunda yapılacağını anımsatan Tuna, her iki günde saat 18.30'da başlayacak yarışmaya, 24 ülkeden 24 yarışmacının katılacağını ifade etti.

"Müziğin evrensel diliyle dünyada ses getirecek proje"

Tuna, Türkvizyon'un dilde, fikirde, işte birliğin en somut göstergelerinden biri olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türkvizyon, Türk dünyasından dost ve akraba ülkelerden kardeşlerimizle ilişkilerimizi geliştirmek, kültür mirasımızı geleceğe taşımak için önemli bir kilometre taşıdır. Türkvizyon, müziğin evrensel diliyle bütün dünyada ses getirecek çok önemli bir projedir. Sevgi ve hoşgörü ilkeleriyle bezenmiş olan kültürümüzün uluslararası düzeyde tanıtımı, müziğin evrensel diliyle, sanatçılarımız vasıtasıyla ülkelerimiz arasında ve bütün dünyaya vereceğimiz dostluk, barış ve sevgi mesajları için çok önemli bir fırsattır. Bu projenin büyüklüğü, dünya küresinde kuzeyden güneye, doğudan batıya geniş bir hayat coğrafyasına sevgi ve hoşgörüsüyle hayat vermiş olan Türk dünyasının büyüklüğünden ileri gelmektedir. Öyle ki ilk organizasyonuna 24 ülke katılan Türkvizyon, canlı yayında bütün dünyaya ulusal kanalımız TRT vasıtasıyla sesini duyuracaktır. Ayrıca yarışmayı değişik ülkelerden gelecek 500 basın mensubu takip edecek. Geleneksel hale gelmesini arzu ettiğimiz Türkvizyon'un ilkine, ülkelerin devlet başkanlarını davet ettik. Büyükelçiler de yarışmayı izleyecek. "

Oylama SMS'le değil, jüri temsilcileriyle

Türkvizyon'da Türkiye'yi, Grup Manevra'nın "Sen, Ben ve Biz" adlı şarkısıyla temsil edeceğini hatırlatan Tuna, şöyle devam etti:

"Her ülkeden bir jüri temsilcisi olacak, puanlamalar o şekilde yapılacak. SMS kullanımıyla oylama söz konusu değil. Ülkemizi jüri üyesi olarak Müzik Yorumcuları Birliği Başkanı Ahmet Koç temsil edecek. Türkvizyon'la ilgili birçok ilde, havaalanları, garlar, terminaller, televizyon kanallarında büyük bir tanıtım kampanyası yapılıyor. Bunun heyecanını yaşıyoruz. Bize hep soruyorlar. Türkvizyon, Eurovision'a alternatif değil. Burada maksat yarışmak, birinci olmak değil. Aslında Türk dünyasının bir araya gelmesi, birlik beraberliği, ortak bir ses vermesi. Yarışmaya büyük bir katılım söz konusu. İlkini yapacağımız bu işten başarıyla çıkmak zorundayız. Tüm hazırlıklar iyi gidiyor. Sanatçılarımız, bugün kentimize gelmeye başlıyor. Bir taraftan da sahne hazırlıklarımız bitmek üzere."

"Otellerde boş yer yok, tren seferleri dolu"

Tuna, Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın, Eskişehir'in tanıtımı ve kent turizmi açısından önemli bir organizasyon olduğuna dikkati çekerek, "Oteller de boş yer yok, tren seferleri dolu. Eskişehir'imiz Türkvizyon'la artık, dünyanın odağı, ilgi alanı haline gelmeye başladı. Türk Dünyası Kültür Başkentliği konusunda geldiğimiz nokta itibariyle yakaladığımız başarılı performansı, hep birlikte Türkvizyon'la taçlandıracağız. Rahmetli İsmail Gaspıralı'nın hayali olan 'dilde, fikirde, işte birlik' Türkvizyon'la gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi yarışmacısının, Çin'in izin vermemesi nedeniyle yarışmaya katılamayacağını bildirdi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Üniversitesi Güngör Azim Tuna Eskişehir Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Türkerlbhwejfuhasjdgashda@hotmail.com:

Çinlilerin Pan-Turkism korkusu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title