Haberler

Türkonfed Bölge Görünüm Raporu Diyarbakır'da Açıklandı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Diyarbakır önümüzdeki süreçte sanayisi, tarımı ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir konuma gelecek" dedi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Diyarbakır önümüzdeki süreçte sanayisi, tarımı ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir konuma gelecek" dedi.

Vali Aksoy, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından Diyarbakır'da bir otelde gerçekleştirilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Girişimciler İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, iş dünyasının belirli bir kesimi bir arada bulunduran TÜRKONFED'in yaptığı birçok önemli çalışmanın birini Diyarbakır'da gerçekleştirdiğini söyledi.

Aksoy, 1 milyon 635 bin nüfusuyla Türkiye'nin 12'nci büyükşehri olan Diyarbakır'ın tarih boyunca 33 ayrı medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, farklı inanç ve kültüre sahip insanların bir arada hoşgörü içerisinde yaşadığını kaydetti.

Sur ilçesinde çok sayıda farklı inançlara ait ibadet merkezinin yer aldığını anımsatan Aksoy, şöyle konuştu:

"Bu Diyarbakır insanlarının birbirlerine karşı olan hoşgörüsünün, duyarlılığının ve hassasiyetinin bir ifadesidir. Önemli birikimlere sahip olduğu Diyarbakır'da sanayi ve iş dünyası anlamında da güzel gelişmeler var. Türkiye'nin önemli bir kalkınma projesi olan GAP kapsamında Diyarbakır'da önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Sulanabilir arazimizi daha üst noktalara taşınması anlamında yürütülen önemli çalışmalardır. Bunların bir kısmı tamamlanmıştır, bir kısmı da devam etmektir. Sadece Silvan projesi tamamlandığı takdirde 305 bin kişiye istihdam imkanı verilmiş olacaktır. 2015 birim fiyatlarıyla tamamlandığı takdirde yatırım maliyeti 6,8 milyardır. Yine bölgemizde önemli bir istihdam imkanı sağlayacağını düşündüğümüz Tekstil OSB'nin kurulmasıyla ilgili de yer seçimine kadar belirli bir aşamaya gelindi."

Aksoy, Diyarbakır'ın sanayileşmesi için önemli çalışmaların yürütüldüğüne işaret ederek, "Diyarbakır önümüzdeki süreçte sanayisi, tarımı ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir konuma gelecek. Bugünkü toplantımızın konusu girişimcilerimizin sosyal sorumluluk konusundaki duyarlılıklarının artırılmasıdır" ifadesini kullandı.

Çözüm süreci

Çözüm sürecine de değinen Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle son yıllarda Türkiye'nin gündeminde olan Diyarbakır ve bölgemizi de yakından etkileyecek olan çözüm sürecinin Diyarbakır'daki bütün kesimler tarafından da benimsendiğini ve hedefine ulaşması konusunda da bir fikir birliği olduğunu görüyoruz.  Bu düşüncenin gerek iş dünyamızda gerekse Diyarbakır halkı tarafından da benimseniyor olması ve destekleniyor olması da daha kısa sürede hedefine ulaşmasına da önemli bir katkı sunacaktır."

"İstanbul gibi illeri çoğaltalım"

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça ise Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolara yükseldiğini belirterek,  Avrupa Birliği sürecinde hızlanacak adımların yeterince atılamadığını savundu.

"Komşularla sıfır sorun politikasını geliştiremedik. Yeterli yabancı sermayeyi çekemedik. Kişi başına düşen 10 bin doların ötesine gidemedik" diyen Onatça, şunları kaydetti:

"Madem İstanbul beraberinde 14 ili zenginleştiriyor ise o zaman İstanbul gibi illeri çoğaltalım. Bütün projeler İstanbul'da yapılıyor ve artık nefes alacak yer kalmadı. Madem bu zenginlik orada oluyor. Gelin birkaç İstanbul daha yapalım. Diyarbakır'ı İstanbul yapalım, etrafındaki iller de zenginleşsin. Birini güneye, bir diğerini batıya yapalım. Türkiye, güneydoğusunu barış, kardeşlik ve eğitim ile donatmak zorundadır. Barış sürecinin beraberinde buradaki yatırımların artması ile Türkiye ekonomisi büyüyecektir."

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı da çok zengin bir coğrafyada yaşadıklarını belirterek, en büyük zenginliklerinin taşın toprağın değil, insanlar olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Kürtçe ve Türkçe hazırlanan Girişimciler İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi Bölge Görünüm Raporunun sunumu yapıldı.

Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, Baro Başkanı Tahir Elçi, oda ve borsa başkanları ile bir çok sayıda girişimci katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Aksoy Diyarbakır İstanbul Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title