Haberler

Türkmeneli Müzik Şöleni

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Türkmeneli Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle "Irak Türkleri Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Kerkük Gecesi Türkmeneli Müzik Şöleni, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Türkmeneli Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle "Irak Türkleri Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Kerkük Gecesi Türkmeneli Müzik Şöleni, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Geceye; Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu Irak-Türkiye Parlamenterler Dostluk Grubu Başkanı Jale Yunus Neftçi, Türkmen Milletvekilleri Hasan Özmen ve Fevzi Ekrem, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler,Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Aydın Beyatlı ve çok sayıda davetli misafir katıldı.

Ali Hüseyin Bahattin Öztürk yönetimindeki Türkmen sanatçılar; Mehmet AbdulvahitKüzeci, Mehmet Kadir Neccar, Ümit Suphi Can, Mustafa Hüseyin Bahattin Öztürk, Hasan Süleyman, Mustafa Hişam ve Mehmet Ahmet Nuri'nin seslendirdiği Kerkük türküleri ve Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki türküler, izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Programın ikinci bölümünde Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda Irak'ı temsil eden sanatçı Ahmed Tuzlu, söylediği hareketli türkülerle seyircilere coşkulu anlar yaşattı.

Programın sonunda Vali Tuna, Ali Hüseyin Bahattin Öztürk'e ve sanatçılara çiçek verdi. Bu esnada duygularını dile getiren Vali Tuna, "Iraklı Türkmen kardeşlerimizi Eskişehir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Türk dünyasını teşkil eden ülkelerin dünyanın en önemli coğrafyasında bulunduğunu belirten Vali Tuna, "Çanakkale'ye gidenler mutlaka görmüşlerdir. Çok geniş bir coğrafyadan gelerek orada şehit olmuş, şehitlik mertebesine erişmiş yatanlar var! Kerkük'ten, Musul'dan, Erbil'den, Halep'ten ve Şam'dan gelerek şehit olanlar var! Çanakkale'de yatan şehitlerimiz hepimizin bir parçası, akrabası. Irak'ta yaşayan Türkmen kardeşlerimizin de bu yüzden dertleri bizim dertlerimiz, sevinçleri bizim sevinçlerimizdir! Orada yaşanan bir dert, bir sıkıntı, bir sevinç varsa onlarla her zaman paylaşmaya hazırız. Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetleri Kırım'dan Tataristan'a, Azerbaycan'a oralarda yaşanan bütün sıkıntılar bizim sıkıntımızdır, onların sevinci bizim sevincimizdir" diye konuştu.

2013 yılında Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu hatırlatan Vali Tuna, yapılan etkinliklerde çocuklara ve gençlere geçmişteki kültür değerlerini aşılamaya çalıştıklarını kaydetti. Vali Tuna, "Çocuklarımıza kültür değerlerini aşılamaya devam edeceğiz ki, onların birliktelikleri ileride daim olsun! "Dilde, Fikirde, İşte Birlik" sloganıyla önemli bir mesafe kat etsinler" şeklinde ifade kullandı. Vali Tuna, sözlerinin sonunda bu güzel geceyi kendilerine yaşattığı için sanatçılara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanvekili Aydın Beyatlı ise, "Bizim kültürümüzün, Anadolu kültüründen hiçbir farkı yoktur. Bizim türkülerimiz acı dolu, anavatana hasret ve sevgi doludur" diye konuştu.

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanvekili Beyatlı da yaptığı konuşmada, başta Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna olmak üzere, Irak Türkleri Haftası etkinliklerinde emeği geçen Eskişehir 2013 TDKB Ajansı yöneticilerine, kurum ve kuruluşların temsilcilerine ve Eskişehir halkına teşekkür etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Kerkük Akm Yerel Haberler

title