Haberler

Türkiye'yi Geren Krizde Geri Adım

Güncelleme:

YSK Kaynakları: Eksik belgelerin ibrazı halinde adaylar seçime girebilir

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 12 bağımsız adayı veto etmesiyle ilgili olarak YSK kaynaklarından yapılan açıklamada "belge getirirlerse adaylıkları kabul edilebilir" denildi.

BDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "belgeleri tamamlıyoruz, YSK'ya yetiştireciğiz" dedi.

Bu arada YSK Başkanı Ali Em, 12 bağımsız milletvekilinin adaylıklarının iptali ile ilgili, "Kararımız veto değil iptal kararı, siyasi bir karar vermedik" dedi.

Em, bağımsız adayların yapacakları başvuruyu değerlendirebileceklerini söyledi.

YSK Başkanı Ali Em, YSK'dan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Adaylıkları iptal edilen bazı bağımsızların memnu haklarının iadesi konusunda belge getirdiklerinde yeniden milletvekili adayı olup olamayacakları" sorusu üzerine, "Bunları değerlendireceğiz. Yasadan doğan itiraz süresi var. Siyasi partilerle ilgili adayların itiraz süresi farklı, bağımsızlarınki farklı. Bağımsız adayların itirazları olur mu, olmaz mı bütün bunları değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

"Bu adaylar için bir açık kapı mı bırakılıyor?" sorusuna karşılık Em, "Sürelerin geçmesi lazım. Süreler geçtikten sonra gerekli değerlendirmeyi yapacağız. Bize her zaman başvuru olur" dedi.

"Adayların eksik belgelerini tamamlamaları halinde adaylıklarının söz konusu olup olamayacağının" sorulması üzerine de Başkan Em, "Değerlendireceğiz. Şimdi 'şöyle şöyle' demem mümkün mü?" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "YSK'nın kararı veto olarak değerlendiriliyor. Siyasi bir karar olduğu yönünde eleştiriler var" demesi üzerine de Em, "Kararımız veto değil iptal kararı, siyasi bir karar vermedik. Siyasi olur mu? Gerekçelerimizde hepsi var. YSK bağımsız bir kurum" şeklinde konuştu.

"YSK bu kişilerle ilgili 'aday olamazlar' mı dedi, yoksa 'başvurular mı eksik' dedi. Bu konu tartışılıyor" sorusuna da Em, "Değişik değişik... Mesela Şerafettin Efe adlı aday teminatı yatırmamış. Yatırırsa da süre geçti" dedi.

Salih Yıldız karara itiraz etti

Öte yandan Hakkari bağımsız milletvekili adayı Salih Yıldız, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından alınan iptal kararına itiraz ederek İl Seçim Kuruluna dilekçe verdi.

YSK'nın 12 bağımsız milletvekili adayı hakkında aldığı adaylıklarının iptali kararının ardından İl Seçim Kuruluna gelen BDP Genel Saymanı ve eski Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız, itiraz dilekçesi ve memnu haklarını kullanma belgesiyle itirazda bulundu.

2004 yılından itibaren 5 yıl Yüksekova Belediye Başkanlığı yaptığını anımsatan Yıldız, aynı karar, dosya ve memnu kararına rağmen 2011 seçimlerine katılamayacak olmasının düşündürücü olduğunu ifade etti.

Yıldız, YSK'nın yaptığı hatayı telafi etmesi temennisinde bulunarak, "Umarım YSK, bu savaş kararına ortak olacak hatasını düzeltmiş olur. Ben itiraz dilekçemi verdim" dedi.

12 bağımsız vekil adayına şok!

Yüksek Seçim Kurulu, aralarında Hatip Dicle, Leyla Zana, Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak'ın da bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarını, milletvekili seçilme yeterliliğini etkileyecek eski mahkumiyetleri bulunduğu gerekçesiyle dün iptal etmişti.

Kaynak: Politika

Politika Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title