Haberler

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Suriyeli ve Iraklı kaanat önderleriyle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Suriyeli ve Iraklı kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda kente yaşayan sığınmacılara yönelik yapılan çalışmalara ve geleceğe yönelik yapılacak yardımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Güvenç, toplantıda yaptığı konuşmada, batılı güçlerin Esed zulmünün yanı sıra IŞID diye bir terör örgütünü Irak ve Suriye'ye yerleştirerek şuursuzca bölge halklarına saldırtmayı başardığını söyledi

Batılı güçlerin Türkiye'de bir iç savaş çıkarmayı hedeflediğini belirten Güvenç, "Türkiye olarak savaş olmasını istemiyoruz, Müslümanların katledilmesini istemiyoruz. Arap, Türkmen, Kürt ayrımı yapmadan bölgede bir an önce barışın olmasını istiyoruz. Telebyat'ta, Raka'da Erbil'de Musul'da, Kobani'de, Kamışlı'da, nerede olursa olsun, bir Müslüman öldürüldüğünde ve bir insan öldüğünde yüreğimiz yanıyor ve aynı acıyı hissediyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Kobanili (Ayn el Arap) misafirlere 3 milyon TL harca yaptıklarına dikkati çeken Güvenç, 19 Eylül'den itibaren Kobanide yaşanan olaylardan dolayı 100 insani yardım tırını bölgeye ulaştırdıklarını kaydetti.

Suriyeli kanaat önderi Prof. Mustafa Müslim de, Türkiye ile ensar ve muhacir olarak karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde yoğunlaştıklarını ifade ederek, "Türkler bizim yabancımız değillerdir. Suriye'den gelenlere yardım yaptıkları gibi, Kobani'den gelen Kürt'lere de aynı ilgiyi ve yardımları esirgemeden yaptılar. Suriye'de yaşanan olaylardan sonra Türkiye'ye 400 bin Kobanili gelmiştir. Türk halkı onları sahiplenmiş ve yardımlarını sunmuş. Biz Türkiye'ye teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Celalettin Güvenç Türkiye Suriye Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title