Haberler

Türkiye'ye Sığınan Ezidiler

Türk Kızılayı'nca IŞİD'ın saldırılarından kaçarak Siirt'e yerleşen Ezidilere yardımda bulunuldu.

Türk Kızılayı Siirt Şubesi, terör örgütü IŞİD'ın saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Ezidilere gıda, temizlik malzemesi ve giysiden oluşan yardım paketleri dağıttı.

Ezidiler için oluşturulan Duderan Şengal Kampı'nı ziyaret eden Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ezidilerle görüşen Tanık, burada yaptığı açıklamada, ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve Siirt'te belediye tarafından Duderan Şengal Kampı'na yerleştirilen Ezidilere yardımda bulunmak istediklerini söyledi.

Ezidilere daha önce de çeşitli yardımlarda bulunduklarını ifade eden Tanık, "Yardımlarımız sürecek. Kızılay olarak sığınmacıların ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda bize ulaştırılan yardımları dağıtıyoruz. Bize destek sunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Tanık, daha sonra içerisinde gıda, temizlik ve giyim malzemeleri bulunan paketleri kamptaki Ezidilere teslim etti. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Kızılay Türkiye Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title