Haberler

Türkiye’ye Örnek Platforma Osmangazi Öncülüğü

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi, Marmara Bölgesi'nde Bulunan Üç Büyükşehrin Merkez İlçe Belediyeleri İle Türkiye'ye Örnek Olacak Önemli Bir İşbirliğine İmza Attı.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok belediye ile ortak projeler yürüten Osmangazi Belediyesi, bu kez de Marmara Bölgesi'nin dört büyük merkez ilçesi işbirliği platformunun oluşumuna öncülük etti.

Adapazarı Belediyesi'nde düzenlenen törende Bursa'nın Osmangazi, İstanbul'un Beyoğlu, Sakarya'nın Adapazarı ve Kocaeli'nin İzmit belediyeleri bilgi paylaşımı, ortak proje geliştirme ve belediyecilik çalışmaları alanında iş birliğini kapsayan "Marmara Bölgesi Büyükşehir Merkez İlçe Belediyeleri İş Birliği Protokolü"ne imza attı.

Sorunlar Da Çözümleri De Ortak

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan işbirliğinin belediyeler için önemine dikkat çekti.

Son zamanlarda yerel yönetimlerin gittikçe etkin hale geldiğini vurgulayan Başkan Mustafa Dündar, merkez ilçelerin sorunlarının birbirine benzediğini ve çözümün de ortak olduğunu söyledi. Marmara Bölgesi'ndeki büyükşehir belediyelerinin merkez ilçe belediyeleriyle aylık periyotlar halinde daha öncede biraraya geldiklerini hatırlatan Dündar "Merkez ilçedeki sorunlar birçok konuda benzerlik arz ediyor. Her belediye kendine has yöntemlerle bu sorunlara çözüm getiriyor ve yeni yöntemler geliştiriyor. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok, bizler bu platformla yaşadığımız tecrübeleri ve hizmetlerimizi paylaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan küreselleşmenin içinde yerelleşmenin de büyük önem taşıdığına dikkat çekerken, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan belediyeler arasındaki bilgi paylaşımının büyük önem taşıdığını belirtti. Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ise şehirler ve belediyeler arasındaki diyalogun bu platform ile gelişeceğini söyledi.

Projeler Yerinde İncelendi

Protokol imzalarının ardından Adapazarı'nda bulunan Türkiye'nin ilk Deprem ve Kültür Müzesi'ni ziyaret eden başkanlar, 1999'da yaşanan deprem felaketinde çekilmiş fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi. Depremden sonra yapılan toplu konut projelerinde de incelemelerde bulunan belediye başkanları, Adapazarı Belediyesi'nin diğer projeleri hakkında da bilgi aldı.

Paylaşımlar Artacak

Marmara Bölgesi Büyükşehir Merkez İlçe Belediyeleri İş Birliği Protokolü kapsamında 6 aylık periyotlar halinde dönem başkanı seçilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda ilk başkanlığı Adapazarı Belediyesi yürütecek. Dönem başkanının belirleyeceği konular çerçevesinde belediyeler, personel değişimi, ortak proje geliştirme ve eğitim faaliyetleri oluşturmayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Bakmadan Geçme

DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title