Haberler

Türkiye Sandık Başında

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Her oy kıymetli, onun için sandık başına gelen her vatandaşımıza çocuklarım adına gönülden teşekkür ediyorum.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Her oy kıymetli, onun için sandık başına gelen her vatandaşımıza çocuklarım adına gönülden teşekkür ediyorum. Türkiye demokrasisi bu oylarla güçleniyor dedi.

26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde İzmir'de oy verme işlemi başladı.

İzmir 1. Bölge'de 4 bin 317 sandıkta kayıtlı 1 milyon 521 bin 967 seçmen, 2. Bölge'de ise 4 bin 693 sandıkta 1 milyon 582 bin 376 kayıtlı seçmen bulunuyor. Ayrıca 1. Bölge'de 8, 2. Bölge'de ise 13 cezaevi sandığı var.

Balçova, Buca, Çeşme, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Konak, Menderes, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ve Urla'dan oluşan 1. Bölge'den 13, Aliağa, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Çiğli, Dikili, Foça, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menemen, Ödemiş ve Tire ilçelerini kapsayan 2. Bölge'den de 13 milletvekili seçilecek.

Selin Sayek Böke oyunu kullandı

Oyunu Atatürk Lisesi'ndeki 1271 numaralı sandıkta kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı Selin Sayek Böke, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye tarihi açısından önem taşıyan bir seçimde Türkiye tarihinin önemli bir parçası olan aynı zamanda dedesinin mezun olduğu Atatürk Lisesi'nde oy kullandığı için heyecan duyduğunu söyledi.

Böke, Atatürk ilkelerini benimsemiş bir ailenin torunu olarak bu ilkelerin can bulduğu bir Türkiye'de hep beraber, özgürlük ve demokrasi için bu oyun kıymetini bilerek yaşayacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Her oy kıymetli, onun için sandık başına gelen her vatandaşımıza çocuklarım adına gönülden teşekkür ediyorum. Türkiye demokrasisi bu oylarla güçleniyor. Kendilerine bu kıymeti verdikleri için ben bir vatandaş olarak çok teşekkür ediyorum, heyecan duyuyoruz. Türkiye'nin hep birlikte kazandığı, demokrasinin, özgürlüklerin ve daha iyi bir Türkiye'nin inşasına hızla yarın başlayabildiğimiz bir sonuç çıkmasını diliyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Selin Sayek Böke Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title