Haberler

Türkiye Şampiyonasında Erzurum'u Büyükşehir Belediyesi Temsil Edecek

Erzurum Büyükşehir Belediyesi halkoyunları ekibi, grup müsabakalarından da birincilikle ayrıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi halkoyunları ekibi, grup müsabakalarından da birincilikle ayrıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Halkoyunları Federasyonu (THOF) tarafından düzenlenen Halkoyunları Grup Müsabakalarına da damgasını vurdu. Büyükler, Gençler ve Yıldızlar dalında birincilik elde eden Büyükşehir Belediyesi, Geleneksel daldaki tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye Finali'ne çıkmaya hak kazandı.

Türkiye Halkoyunları Federasyonu'nca Kars'ta düzenlenen Halkoyunları Grup Müsabakaları Yarışması'nda gülen taraf yine Erzurum Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükler, Gençler ve Yıldızlarda bütün rakiplerini geride bırakan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yarışmayı izleyen vatandaşların da beğenisini kazandı.

Geleneksel dalda yarışan 30 ekip, müsabaka jürisini etkileyebilmek için tüm hünerlerini sergilerken, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler Kars'ta adeta bir şölene imza attı. Müsabakalarda elde ettiği birinciliklerle Türkiye Finali'ne çıkmaya hak kazanan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı halkoyunları ekipleri, önümüzdeki aylarda yapılacak olan şampiyonada Erzurum'u temsil edecekler.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı halkoyunları ekiplerinin elde ettiği başarı, Büyük Şehir BaşkanıKüçükler'i de sevindirdi. Büyükşehir ekiplerinin, bugüne kadar yapılan tüm yarışma ve müsabakalarda hep birincilik elde ettiklerini hatırlatan Küçükler, "Erzurum'da halkoyunları denilince akıllara hep Büyükşehir Belediyemize bağlı folklor ekipleri geliyor. Sergiledikleri üstün performans ve elde ettikleri başarıdan dolayı tüm ekiplerimizi tebrik ediyorum" dedi. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin Türkiye Şampiyonası'nda da Erzurum'u başarıyla temsil edeceklerine inandığını dile getiren Başkan Küçükler, "Ekiplerimiz, daha önce de olduğu gibi, büyük şampiyonadan da kupayla dönecekler. Buna yürekten inanıyor ve kendilerine şimdiden başarılar diliyoruz" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Erzurum Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title