Haberler

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı

Rize'de, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

Rize'de, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nca yürütülmekte olan program kapsamında, Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencilerinin "bisiklet modülü" dersinde kullanmaları amacıyla 150 bisikletin dağıtımı için Kurtuluş Ortaokulu'nda bir tören düzenlendi.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, fiziksel aktiviteyi teşvik amacıyla seçmeli spor ve fiziksel etkinlikler dersinde kullanılmak üzere toplamda 410 bisikletin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildiğini belirtti.

Tepe, öğrencilerin sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerektiğine işaret ederek, " Bu denge bozulduğunda harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanmakta ve şişmanlık oluşmaktadır. Günümüz teknolojisindeki gelişmeler yaşamı kolaylaştırmakla beraber günlük hareketi de önemli ölçüde sınırlamıştır. Unlu ve tatlı gıdaların, şekerlerin fazlaca tüketilmesi beraberinde doyana kadar yemek sonucunda çoğu kez şişmanlamayı getirmektedir" diye konuştu.

Törene,  Rize Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Mustafa Tepe Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title