Haberler

Türkiye Partisi Sorunları Dinledi

Güncelleme:

Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu Kurucu Başkanı Av. Murat Arat: "Bursa'da 900 Binin Üzerinde Vatandaşımız Var Ve Çözüm Bekliyor

Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu Kurucu Başkanı Av. Murat Arat, Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aldülkadir Sarı'ya, Bursa'da yaşayan yaklaşık 900 bin doğu ve güneydoğulu vatandaşın sorunlarını aktardı.

Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Sarı, Kadın Kolları Genel Başkanı Sema Ertuna, İl Başkanı İlyas Kara, ilçe başkanları ve yöneticileri, Bingöl İli ve İlçeleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği'ni ziyaret ettiler.

Burada Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu Kurucu Başkanı Murat Arat, Bursa Anadolu Dernekleri Başkanı Biret Elik, Bingöl İli ve İlçeleri Yardımlaşma, Dayanışma Ve Kültür Derneği Başkanı Bilal Barış ve dernek üyeleriyle bir araya gelen TP yöneticileri, doğu ve güneydoğu halkının sorunlarını dinlediler.

Bursa'da yaklaşık 900 bin doğu ve güneydoğulu vatandaşın yaşadığını söyleyen Av. Murat Arat, sadece Bingöl ilinden göç etmek zorunda kalarak Bursa'da yaşamını sürdüren 22 bin kişinin bulunduğunu belirtti. Ne yazık ki doğu ve güneydoğulu vatandaşların çok sayıda sorunu bulunduğunu ve yıllardır çözüm beklediğini ifade eden Arat, "Her yerde olduğu gibi Bursa'da da mahalleleşmeler var.

Bu nedenle her ilin insani kendi içinde kendi kültürünü yaşıyor ve sosyalleşemiyor. Biz bugün 8 ilin yer aldığı Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu'nu kurduk. Amacımız çeşitli etkinlikler, paneller, şenlikler gibi organizasyonlarla insanımızı kaynaştırarak ve sosyalleştirmek" dedi.

Doğu ve güneydoğulu vatandaşların ne yazık ki günümüzde dahi ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü sözlerine ekleyen Av. Arat, yerel yönetimlerin de hizmet götürme konusunda aynı durumda olduğunu söyledi. Av. Murat Arat, "Bursa'da 900 binin üzerinde doğulu ve güneydoğulu olmasına rağmen, siyasette bizleri temsil eden hiç kimse yok. Biz sizlerden siyaset yaparken bunları dikkate almanızı rica ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bingöl Valisi Abdülkadir Sarı'da kültürel farklılıkların ayrıştırmak için değil birleştirmek için iyi bir neden olduğunu söyledi. Farklı kültürel zenginliklerin bir araya getirilmesinin ülkemiz için oldukça önemli olduğunun altını çizen Sarı, siyasetçilerinde her şeyden önce sorumlu insanlar olması gerektiğini vurguladı. Aldülkadir Sarı şöyle konuştu:

"Ülkeyi yönetenlerin görevi insanların yüzünü güldürmek olmalıdır. Biz Türkiye Partisi olarak doğru yönetime ve insanımızın yüzünü güldürmeye talibiz. Doğunun sorunları halen devam ediyor. Eğer meseleye hak ve özgürlükler olarak bakarsanız, vatandaşımızın hepsine 1. Sınıf olarak bakarsanız bu sorunlar çözülür.

Eğer siz sorunları bölgesel olarak görür ve öyle yorumlarsanız hiçbir çözüme ulaşamazsınız. Bu ülkenin hepsi bizim. Kimse ülkesinin bölünmesini istemez. Ama bu ülkenin üzerinde emelleri olanlar ve ülkemizi küçültmek isteyenler var. Bunlar bize dost gözüken ülkeler, bu oyuna gelmemek lazım.

,

Bu oyun başkalarının oyunu ve bizler onların bizlere biçtiği rolü oynamak zorunda değiliz. Biz TP olarak sorunları ve sıkıntıları biliyoruz. Ülkenin gidişatı maalesef iyi değil, insanların geliri bankalara olan borçlarını ödeyemez durumda. Ülkemizi hep birlikte düzlüğe çıkartmamız lazım" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Sabah sporunda kabusu yaşadı! Talihsiz kadın başıboş köpeklerin saldırısında yaralandı

Sabah sporunda kabusu yaşadı! Talihsiz kadın başıboş köpeklerin saldırısında yaralandı

Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title