Haberler

Türkiye'nin Peyzajcıları Balıkesir'de Buluşuyor

Güncelleme:

Peyzaj Mimarları Odası Genel Merkezi bünyesindeki yaklaşık 50 peyzaj mimarı Balıkesir'de biraraya geldi.

Peyzaj Mimarları Odası Genel Merkezi bünyesindeki yaklaşık 50 peyzaj mimarı Balıkesir'de buluşuyor.

Balıkesir Valiliği ile Peyzaj Mimarları Odası Genel Merkezi işbirliğiyle bu yıl 6. sı düzenlenecek olan PMO Genç Yaz Okulu Projesi kapsamında Balıkesir' e gelecek olan genç peyzaj öğrencilerinin Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın ev sahipliğinde kent genelinde bir dizi çalışma yapacakları belirtiliyor. Geçtiğimiz ay Peyzaj Mimarları Odası Balıkesir İl Temsilciliği'nin girişimleri sonrasında Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın öncülüğünde, Türkiye'nin 28 ayrı üniversitenin Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinde eğitim gören en başarılı 45 peyzaj mimarlığı öğrencisi ve başlarında da 5 akademisyen öğretim görevlisiyle Balıkesir'e geliyor.

19 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında Balıkesir'de olacak olan gurubun, Balıkesir Valiliğince Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Yılmaz, Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş, Akdeniz Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Reyhan Erdoğan, Bursa Teknik Üniversitesi Şehir Bölge Planlama Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Gül Atanur ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Görevlisi Ar. Gör. Başak Özer'in öncülüğünde genç peyzajcıların, 'Ayvalık-Cunda Adasında bulunan Gönül Yolu ve Çevresi Peyzaj Analizleri ve Tasarım Projesi', 'Ayvalık-Şeytan Sofrası yolunda bulunan sulak alan Peyzaj Planlama Tasarım Projesi' ve 'Balıkesir Merkez Üçpınarlar Mera Alanı Peyzaj Plan Kararları ve Yerleşim Dokusu ile İlişkilendirme ve Tasarım Projesi' isimlerini taşıyan çalışmaları yürütecekleri öğrenildi.

PROJEYE VALİ TURHAN'DAN TAM DESTEK

Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Peyzaj Mimarları Odası Balıkesir İl Temsilcisi Serdar Göktekin, hayatın her alanında var olan Peyzaj Mimarları öğrencilerini Balıkesir'de ağırlayacak olmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ile yaptıkları görüşmeler sonrasında, Vali Turhan'ın kendilerine verdiği dev destekle Türkiye genelindeki en önemli öğretim görevlileriyle, istikbal vaad eden öğrencilerini ağırlanacağını kaydeden Göktekin, "Projemizi Sayın Valimiz Ahmet Turhan'a anlattığımızda, kendisi de bizim kadar heyecanlandı. Bu yıl 6'sını düzenlediğimiz organizasyon; Balıkesir'in turizm alanındaki en önemli ilçesi olan Ayvalık'ı da kapsayacak şekilde olmasını istedi. Tabi bu bizi son derece mutlu etti. Kazdağlarıyla taçlanmış, Balıkesir Peyzaj Karakter Alanları ve sahip olduğu farklı peyzaj tipolojisiyle öğrencilerimiz için önemli bir laboratuar olacaktır" ifadelerini kullandı.

Serdar Göktekin, Ulusal kamuoyunda da geniş yer bulacak söz konusu yaz okulunun son gününde ise Balıkesir Valiliği'nin belirleyeceği bir alanda da düzenlenecek olan sergiyle yapılan çalışmaların vatandaşlara anlatılacağını da sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title