Haberler

'Türkiye'nin Onuruna Yakışanını Yaptık'

Erdoğan, Arjantin Gezisinin İptal Edilmesiyle İlgili, 'Türkiye'nin Onuruna Yakışan, Yaraşan Neyse Bunu Yaptık' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin gezisinin iptal edilmesiyle ilgili, ''Türkiye'nin onuruna yakışan, yaraşan neyse bunu yapmak durumundaydık. Ve bunu yaptığımıza inanıyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Güney Amerika gezisine katılan iş adamlarıyla Hyatt Oteli'nde bir araya geldi.

İş adamlarına seslenen Erdoğan, Brezilya'nın ardından Arjantin'i ziyaret edeceğini, ancak bu gezinin iptal edildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

''Arjantin gezisi daha önce planlanmıştı. Görüşülmüş, konuşulmuş mutabakatla belirlenmiş, Buenos Arines'te malum Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir büst yapılması, ilgili bakanlıklar arasında mutabakata varılarak karara bağlanmıştı. Son 2-3 gün içerisinde Buenos Arines'te ciddi bir Ermeni lobisi var ve 200 bin civarında bir nüfusu olduğu da söyleniyor. Bunların da yoğun baskıları neticesinde, tabii orada otonom yönetim var. Yani olay merkezi yönetime bağımlı, kayıtlı değil. Değiştiremediklerini ifade edecek kadar da oradaki bu durumu, kendileri bize telefonla Cumhurbaşkanı şahsımı aradı ve bunları anlattı. Biz tabi kendilerine bazı şeyleri söyledik. Durum böyleyse bizim Arjantin'e gelmemiz mümkün değil. Arjantin'e gelemeyeceğiz dedik.

Kendileri bize alternatifler sundular. Biz onlara bu alternatifler bunun yerini doldurmuyor dedik. Aramızda da arkadaşlarımızla değerlendirmemizi yaptık. Değerlendirmeyi yaptıktan sonra da Arjantin'i programdan böylece çıkarmış olduk.

Tabi belli alışkanlıkları olabilir, ama biz alışkanlıkların dışında Türkiye'nin onuruna yakışan, yaraşan neyse bunu yapmak durumundaydık. Ve bunu yaptığımıza inanıyoruz. Ve bu kararımızı alarak hemen Şili'ye hareket edelim dedik.''

-MÜTEAHHİTLERE ÇAĞRI-

Brezilya'nın ardından Şili ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, Şili'nin de hareketli bir ülke olduğunu ifade etti.

Şili'nin yüzölçümünün Türkiye kadar, ancak nüfusun Türkiye'nin çok altında olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, bu nedenle milli gelirin Türkiye'den fazla olduğunu belirtti.

Şili'nin Türkiye'ye vize uygulamadığını bildiren Erdoğan, şunları söyledi:

''Dünyada uzak diye bir kavram kalmadı. Şili'de iş adamlarımızın bazı adımları atabileceğine inanıyoruz. İş adamlarımızın Brezilya'da da özellikle müteahhit sektörümüzün çok hareketli olması lazım. Çünkü Brezilya'da 2 milyonun üzerinde konut yapımı planlanıyor. Tabii bu kadar konutun yapılması demek, bunun altyapısı, sosyal donatısı ve benzeri konularda müteahhit sektörümüz için orada ciddi bir zemin var. Şili'de de buna benzer bazı şeylerin olabileceğine inanıyorum.

Şili'ye neler satabiliriz ve neler alabiliriz noktasında ise 30 milyon dolarlık bir ihracatımız var. Ama aldığımız da 200 milyon dolar civarında. Arada ciddi bir açık var. Bu bakımdan sizlere ve Hükümet olarak da bize düşen ciddi bir görev var. Türkiye'nin buraya gönderebileceği birçok kalemin olduğuna inanıyorum. Bize ne düşüyorsa biz de onların üzerinde ısrarla duracağız. Biz yol açmaya gayret edeceğiz, sizler de bu açılan yoldan yürüyüp gideceksiniz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title