Haberler

"Türkiye'nin Libya'ya Müdahalesi Hukuk Dışı"

MMP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Başbakan Erdoğan ve NATO'nun Libya'da İnsanlık Suçu İşlediğini Öne Sürerek, "Nato ve Erdoğan Hukuksuz Bir Karar Almışlardır" Dedi.

Milliyetçi ve Muhafazakâr Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve NATO'nun Libya'da insanlık suçu işlediğini öne sürerek, "NATO ve Erdoğan hukuksuz bir karar almışlardır" dedi.

Yılmaz yaptığı açıklamada, "Gazze'de bombalananlar Müslüman evladı da Libyadakiler insan evladı değil mi?" diye sorarak, "Erdoğan hukuksuz bir karara imza atarak insanlık suçu işlemektedir. Libya için alınan tezkere kararı gerekçesizdir. Hukuki dayanaktan yoksundur" dedi.

Türkiye ya da bir başka NATO ülkesinin Libya'da ortaya çıkan duruma müdahalesini gerektirecek herhangi bir sebep ve gerekçe oluşmadığını savunan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Saldırgan durumda olan Libya değil NATO'dur. Saldıran Libya değil NATO ülkesi olan ve Türk düşmanlığı had safhada olan Fransa'dır. Bu bizim meselemiz değildir. NATO iç tüzüğüne göre Türkiye'nin bu meseleye müdahil olmasını gerektirecek bir durum yoktur. Libya eğer herhangi bir NATO ülkesine saldırıda bulunmuş olsaydı bu durum izah edilebilirdi. Ortada Libya tarafından taciz edilen ya da bombalanan herhangi bir NATO ülkesi yokken Türkiye'de tezkere ile Libya'ya müdahale edilmesi son derece hukuk dışı bir durumdur."

- Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Dünya Güncel Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Bakmadan Geçme

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title