Haberler

Türkiye'nin En Modern Jeotermal Enerji Merkezi Sorgun'da

Türkiye Jeotermal Enerji Kaynakları Araştırma ve Değerlendirme Vakfı (JEVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Türkiye Jeotermal Enerji Kaynakları Araştırma ve Değerlendirme Vakfı (JEVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'i makamında ziyaret etti. Sorgun İlçesi'nde kurdukları bin 500 konut kapasiteli jeotermal enerji ile ısıtma sisteminin Türkiye'deki örnek projelerden biri olduğunu kaydeden Doğan, ilçenin yer altı kaynakları konusunda ilçenin olduğunu ifade etti.

Sorgun Belediyesi Jeotermal Enerji Merkezi'nde de incelemelerde bulunan Doğan, olası sıkıntılar karşısında alınabilecek önlemler konusunda değerlendirmelerde bulundu. Ardından Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'i makamında ziyaret eden Doğan, JEVAK hakkında bilgiler verdi. Vakfın Kuruluş amaçlarını anlatan Doğan, "Jeotermal Enerji Vakfı; ülkemizdeki alternatif enerji kaynaklarının değerlendirilmesi çerçevesinde, zengin jeotermal kaynaklarımızın geliştirilmesi, ülke ekonomisine kazandırılması ve etkin kullanımı için jeotermal alanında AR-GE çalışmaları ile Sanayi - Üniversite işbirliğinin sağlanması, bu bağlamda bilimsel projeler üretilmesi, üretilen projelerin uygulama alanı bulması konusunda teknik ve ekonomik olarak destek sağlamak amacıyla kurulmuştur." dedi.

Vakfın gayesini gerçekleştirmek için yurt içinde ve yurt dışındaki üniversitelerle, bilimsel amaçlarla kurulmuş kamu ve tüzel araştırma kuruluşlarıyla, gerçek ve tüzel kişilerle teknik ve ekonomik işbirliği yaptığını belirten Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu amaçlı kişi ve kuruluşları bilgilendirmek maksadıyla yurt içinde ve yurt dışında alternatif enerji kaynakları konusunda sempozyum, panel ve benzeri eğitim seminerleri düzenler, faaliyet alanı ile ilgili olarak düzenlenen bu tür toplantı ve araştırma seminerlerine katılır, proje ve bildiriler sunar. Aynı zamanda vakıf alternatif enerji kaynaklarının korunarak yurt ekonomisinde ve kalkınmada kullanılması amacıyla her türlü yatırım projelerini hazırlar, bu projelerin gerçekleşmesi için teknik ve bilimsel donanımı temin eder, ekonomik ve bilimsel alanda katkıda bulunur ve gerekli gördüğünde bu projelere ortak olur.

Alternatif enerji kaynaklarının ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla eğitim komisyonları kurar. Bu komisyonlar sektörün ihtiyacı olan kalifiye elemanların yetişmesi için imkanları ölçüsünde, yurt içinde ve yurt dışında eğitim olanakları sağlar."

Ziyaretlerinden dolayı Doğan'a teşekkür eden Başkan Şimşek ise, "Türkiye'nin ilk, en modern ısıtma sistemi Sorgun'da. Bunun daha da yaygınlaşması için gereken çalışmalar yapılacaktır. Bu çalışmalar ilçemiz için çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Başkan Şimşek, Doğan'a Sorgun'a özgü bir tablo takdim etti. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sorgun Belediyesi Mehmet Ali Doğan Ahmet Şimşek Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title