Haberler

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, KSO Başkanı Kütükcü: "Konya'nın yükselen başarı grafiğinin, önümüzdeki yıllarda bu listede de kendisini göstereceğine inanıyoruz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi  ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan " Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu"  2013 yılı araştırması sonuçlarına ilişkin; "Konya'nın yükselen başarı grafiğinin, önümüzdeki yıllarda bu listede de kendisini göstereceğine inanıyoruz" dedi.

Kütükcü, yaptığı yazılı açıklamada, İSO tarafından açıklanan Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Konya'dan 9 firmanın yer aldığını belirtti.

Listede yer alan tüm firmaları ve çalışanlarını tebrik eden Kütükcü, Konyalı firmalarla gurur duyduklarını, Konya'nın küresel belirsizliklere, içeride ve bölgede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yarıştan kopmadığını söyledi.

Kütükcü, İlk 500'de Konya'dan 9 firmanın yer almasının sevindirici olduğunu ancak ilk 500 firmanın genelinin ihracatında yüzde 0.7 oranında gerileme görülmesinin düşündürücü olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu konu üzerinde, 2023 ihracat hedeflerinin yakalanabilmesi için mutlaka önemle çalışılması ve yeni stratejilerin geliştirilmesi gerekli. Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Konya'dan giren firmalarımız; Konya Şeker 39. sırada, Tümosan 200. sırada, Pakpen 203. sırada, Eti Alüminyum 217. sırada, Konya Çimento 331. sırada, Akova Süt 395. sırada, Ova Un 438. sırada, Helvacızade Gıda 478. sırada, Hekimoğlu Un ise 492. sırada yer almaktadır. Elbette Konya'da bu listeye daha fazla firmayla girebilecek potansiyel var. Konya'nın yükselen başarı grafiğinin, önümüzdeki yıllarda bu listede de kendisini göstereceğine inanıyoruz. İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında şehrimizin 9 firma ile temsil edilmesi hepimizin göğsünü kabartıyor."

Türkiye'nin nitelikli büyümesi için sanayi üretiminin önemine dikkati çeken Kütükcü, işletmelerin küresel ve bölgesel gelişmelere daha dayanıklı, pazar çeşitliliğini yakalamış bir yapıya kavuşturulması gerektiğini bildirdi.

Özellikle yenilikçi sanayi üretiminin teşvik edilmesinin işletmelerin ve ülkenin geleceği açısından kritik önemde olduğunu aktaran Kütükcü, "Türk özel sektörünün başarısının devam etmesi ve daha rekabetçi bir yapıya kavuşturulması için yeni ve yenilikçi bir üretim politikasına ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Sanayi Odası Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title