Haberler

Türkiye Kick Boks Şampiyonası

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde tertip edilen Türkiye Kick Boks Şampiyonası başlıyor.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde tertip edilen Türkiye Kick Boks Şampiyonası başlıyor.

Şampiyona öncesi Şanlıurfa'daki bir otelde basın toplantısı düzenleyen, Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği Başkanı ve Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, bir spor şehri olmaya aday olan Şanlıurfa'da bulunmaktan ve şampiyonayı düzenlemekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Daha önceleri de bu tür organizasyonları Şanlıurfa'da yaptıklarını ve başarılı olduklarını aktaran Kayıcı, aynı şekilde Şanlıurfa'ya olan desteklerinin süreceğini söyledi.

Gelecek yıl yapılacak 2016 Avrupa Kick Boks Şampiyonası ile 2017 dünya Kick Boks Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılacağı müjdesini veren Kayıcı, şunları kaydetti:

"Türkiye geçmişte olduğu gibi yine başarılı işlere imza atacaktır. Spor anlamında bizleri destekleyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve herkese teşekkür ediyorum. Çünkü biz birlikte bir spor camiasıyız. Asla birini birinden ayıramayız. Biz elimizden geldiği kadar çocuklarımıza spor yaptırmaya çalışıyoruz. 81 ilin hepsinde Kick Boks var."

Genelkurmay Başkanı ile yaptıkları bir çalışma sayesinde artık tüm askeri okullarda ve harp okullarında askerler için Kick Boks dersi verileceğini belirten Kayıcı, tüm kuvvet komutanlarına teşekkür etti.

Kick Boks İl Temsilcisi Murat Akaltın da 3 gün sürecek şampiyonaya, 160'ı kadın 440'ı erkek olmak üzere toplam 600 yarışmacının katıldığını söyledi.

Yarışmaya Dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş sporcuların da katıldığını ifade eden Akaltın, şampiyonanın Şanlıurfa'da yapılmasında desteğini esirgemeyen başta Şanlıurfa Valisi Küçük olmak üzere herkese şükranlarını sundu.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise Şanlıurfa'nın önemli bir şampiyonaya daha ev sahipliği yapmasından duyduğu sevincini dile getirdi.

Bu tür ulusal şampiyonaları her ay Şanlıurfa'da düzenlemeyi planladıklarını aktaran Küçük, "Ben bu şampiyonanın Şanlıurfa'ya alınmasında emeği geçen başta Kayıcı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu ulusal organizasyonları bir şehirde yapmak kolay bir iş değildir. Büyük bir organizasyondur, planlamadır ve bütçedir. Bu şehir bunu her ay yapıyor" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile  Birecik Kaymakamı Deniz Zeyrek de katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Birecik Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title