Haberler

"Türkiye, Karaciğer Olimpiyatlarının Ev Sahipliğini Üstlenecek"

Siroz, hepatit, karaciğer kanseri gibi hastalıklara yeni tedavi yaklaşımlarının paylaşılacağı, alana ilişkin yapılan klinik araştırma sonuçlarının duyurulacağı ve yeni ilaçların etkisinin anlatılacağı kongre Türkiye'de yapılacak Dünya genelinde yaklaşık 6 bin bilim insanının katılacağı kongrenin başkanlığını "Asya Pasifik Karaciğer Araştırma Derneği'nin 2014 2015 dönem başkanlığına getirilen Prof. Dr. Abdülkadir Dökmeci yapacak Prof. Dr. Dökmeci: "Türkiye'de böyle bir toplantının yapılması, Türk hepatolojisinin gelişmesi açısından çok önemlidir. Bu kongre karaciğer hastalıklarının en kapsamlı ele alındığı olimpiyat özelliğindedir. Türkiye, karaciğer olimpiyatlarının ev sahipliğini üstlenecek"

GAZİMAGOSA - YEŞİM SERT KARAASLAN - Siroz, hepatit, karaciğer kanseri gibi hastalıklara ilişkin yeni tedavi yaklaşımlarının paylaşılacağı, son yapılan klinik araştırma sonuçlarının duyurulacağı ve yeni ilaçların etkisinin anlatılacağı büyük kongre Türkiye'de yapılacak.

Dünyadan yaklaşık 6 bin bilim insanının 12-15 Mart 2015'te İstanbul'da yapılacak "Asya Pasifik Karaciğer Araştırma Derneği Kongresi'nin (APASL) Başkanlığını Prof. Dr. Abdülkadir Dökmeci üstlenecek.

Dökmeci, KKTC'de düzenlenen 10. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresi'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bu alanda söz sahibi çok sayıda hekimin, karaciğer hastalıklarıyla savaşta önemli başarılar elde ettiğini, uygulanan tedavi yaklaşımları ve elde edilen sonuçların dünya standartlarında olduğunu anlattı.

Türk bilim insanlarının tıbbın pek çok alanında kendini dünyaya tanıttığını ve birçok bilim insanının takdirini kazandığını vurgulayan Dökmeci, önemli tıp kongrelerinde Türkiye'nin ev sahipliği yapmasının da bunun en önemli kanıtlarından biri olduğunu söyledi.

Dökmeci, "Asya Pasifik Karaciğer Araştırma Derneği Yıllık Kongresi"nin, dünya genelinde alanda çalışan en fazla bilim insanının bir araya gelerek, önemli çalıştaylar düzenlediği ve yeni tedavi yaklaşımlarını bilimsel verilerle ortaya koydukları önemli bir kongre olduğuna işaret etti.

APASL'nin, dünyada mevcut üç önemli karaciğer derneğinin ülke sayısı ve hasta potansiyeli açısından en büyüğü olduğunu bildiren Dökmeci, "Bu nedenle Türkiye'de böyle bir toplantının yapılması, Türk hepatolojisinin gelişmesi açısından çok önemlidir. Bu kongre karaciğer hastalıklarının en kapsamlı ele alındığı olimpiyat özelliğindedir. Türkiye, karaciğer olimpiyatlarının ev sahipliğini üstlenecek" dedi.

-"Türk bilim insanına duyulan güvenin göstergesi"

Dökmeci, kongrede Türk bilim insanlarının ülke çapında yapacakları araştırmaları uluslararası arenaya sunacaklarını ifade etti. Birçok Türk bilim insanının yapacağı sunumlar ve oturum başkanlıklarıyla isimlerini dünyaya duyurma imkanı bulacaklarını aktaran Dökmeci, "Bu sayede bilim insanlarımız, sadece Asya-Pasifik ülkeleri değil, aynı zamanda Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri, Avrupa ülkeleri ve ABD'den gelecek katılımcılarla ortak paylaşımlarda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da 2015'te yapılacak kongrenin başkanlığını kendisinin yapacağını bildiren Dökmeci, Bilimsel Komite Başkanlığını Prof. Dr. Necati Örmeci'nin, Sekreterliğini Prof. Dr. Hasan Özkan'ın, Finans Komite Başkanlığını da Selahattin Ünal'ın üstleneceğini açıkladı.

Prof. Dr. Dökmeci, dünyanın saygın derneklerinden biri kabul edilen bir kurumun başkanlığına getirilmesinin hem kendisi hem de Türk bilim insanları adına gurur verici olduğunu, bunun, dünyanın Türk bilim insanına duyduğu güvenin göstergesi olduğunu söyledi. - Ankara

Kaynak: AA / Sağlık

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Türkiye Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title