Haberler

'Türkiye Herkese Yeter'

Ünlü Kürt Sanatçı Şivan Perver, "Türkiye Ülke Olarak Herkes İçin Yeterli. Güzel Bir Ülke." Dedi.

Nevruz kutlamaları nedeniyle Almanya'nın Bonn kentindeki Şivan Perwer Vakfı'nda resepsiyon veren Kürt sanatçı Şivan Perver, "Türkiye ülke olarak herkes için yeterli. Güzel bir ülke. Türkiye'nin idaresi de güzel bir şekilde şekillenirse iyi olur. Türkiye'nin her şeyi var ve herkes için yeter. Havası, suyu, denizi, dağı, iklimi, insanları da çok güzel" dedi.

Perver, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte Berlin'de görüştüklerini dğrulayarak, "Dönmek benim en büyük isteğim. Hayalim. Ülkemden uzak 34 yılım doldu, 35. yıla giriyorum. Bir hayat geçti. 35 yıllık bir yaşam" diye konuştu. Perver sözlerini şöyle sürdürdü: "Mademki insanlar için artık barış gerekiyor, biz de barışa elimizi uzatıyoruz. Barış içerisinde hepimiz bir birlik ve beraberlik içinde bu güzel ülkede severek hayatımızı kuralım. Ben hep diyorum ya 'beni kaldıramazlar' diye, eğer benim yaptığım sanata tolerans gösterebilirlerse kaldırabilirler."

'SANA İHTİYAÇ VAR DENDİ'

Bakan ile yaptığı görüşme sırasında kendisinin bir istekte bulunup bulunmadığı konusunda da Perver, şunları söyledi: "Ben hiçbir şey istemedim. Ben bunu siyasi amaçlı görmüyorum. Daha çok Türkiye'nin belirli bir refaha kavuşması, insan ilişkilerinin düzene girmesi, anlayışın sağlanması, toplumsal ve tarihsel değerlerin kabul edilmesi, insanların kendi özüyle olduğu gibi birbirleri tarafından kabul edilir olması önemli. Bu şekilde demokratik bir memleketin oluşması için bana da ihtiyaç duyulduğu söyledi. 'Sana ihtiyacımız var. Açılım için de ihtiyacımız var' dedi. Ben açılıma zaten burada ve dünyada kendi alanımda hizmet ediyorum. Polemik yapmak istemiyorum. Dönüş tarihi belirledikten sonra bir basın konferansı düzenleyeceğim."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title