Haberler

Türkiye Fotoğraf Sanatçısı Ödülleri

Türk Halk Müziği Sanatçı Arif Sağ, katıldığı canlı yayında sunucunun fotoğraflarını çekti.

Türk Halk Müziği Sanatçı Arif Sağ, katıldığı canlı yayında sunucunun fotoğraflarını çekti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, PTT, Hürriyet Gazetesi, CNN Türk, Radyo D, Tempo dergisi tarafından desteklenen "Türkiye Fotoğraf Sanatçısı Ödülleri" jürisinde yer alan Sağ, Habertürk televizyonun da yayınlanan "Oylum Talu ile Burası Hafta Sonu" programda sunucunun fotoğraflarını çekti.

Programda fotoğrafçılık yönünü ve projelerini anlatan Sağ, "25 yıldır profesyonel olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Şimdiye kadar 50 bin fotoğraf çektim. Türkiye Fotoğraf Sanatçısı Ödülleri ile alakalı ana jüride yer alıyorum. Bu kez katılımcıların fotoğrafları içinden diğer önemli jürimizle birinciler seçeceğiz. Önemli bir proje de önemli isimlerle jüride yer almak mutluluk verici. Sanatımın dışın da birçok ülkede ve Türkiye'nin birçok ilin de fotoğraflar çektim" şeklinde konuştu.

Türkiye Fotoğraf Sanatçısı Ödülleri Genel Sanat Yönetmeni Genco Demirer de, başvuru tarihinin 21 Mayıs'a kadar devam edeceğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

"Fotoğrafçılık alanında ödül töreni tadında ilk kez bu çaplı bir proje gerçekleşiyor. Gerek ödül gecesi birçok sürprizi olacak olan gerekse birçok televizyon kanalından canlı yayınlanacak Fotoğraf Sanatçısı Ödülleri için amatör, profesyonel herkes PTT şubelerine giderek 7. 5 lira ödeyerek başvurularını gerçekleştirebilir"

Yarışmanın jürisinde fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Ali Şen, Serdar Bilgili, Nihat Odabaşı, Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Güler Ertan, Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Prof. Yusuf Murat Şen ve Kültür Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü uzmanı Derya Sarar yer alıyor.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title