Haberler

Türkiye Firmaları Chıcago Fuarına Katıldı

Türkiye’nin gıda ve kozmetik, ilaç, temizlik, ev ve süs eşyaları gibi gıda dışı 10 firması, özel markalı birçok ürünün sergilendiği, ABD’nin Chicago kentinde yapılan, ‘PLMA’s 2015 Private Label Trade Show’ fuarına katıldı.

Türkiye'nin gıda ve kozmetik, ilaç, temizlik, ev ve süs eşyaları gibi gıda dışı 10 firması, özel markalı birçok ürünün sergilendiği, ABD'nin Chicago kentinde yapılan, 'PLMA's 2015 Private Label Trade Show' fuarına katıldı.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nden (AKİB) yapılan yazılı açıklamada, 15-17 Kasım 2015 tarihleri arasında Chicago'da gıda ve gıda dışı sektörlerine yönelik olarak düzenlenen "PLMA's 2015 Private Label Trade Show" fuarının Türkiye milli katılım organizasyonunun, bu yıl ikinci kez Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada, gıda ve kozmetik, güzellik ve bakım, ilaç, ev eşyaları, ambalaj, hediyelik eşya, mum, hediyelik paketleme, süs eşyaları, ışıklandırma, temizlik ürünleri, giyim ve aksesuarları gibi gıda dışı birçok sektöre yönelik 'özel markalı' ürünün sergilendiği fuarda, Türkiye milli katılımının 130 metrekare alanda 10 firma ile gerçekleştirildiği kaydedildi.

Fuara, AKMİB'i temsilen katılan AKMİB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Murat Direkçi'nin, Chicago Başkonsolosu Umut Acar, Boston Ticaret Ataşesi Alperen Kaçar, Chicago Ticaret Müşaviri Barlas Bildir ve Ekonomi Bakanlığı fuar gözlemcisi Oktay Erkılıç ile birlikte katılımcı firmalarla görüşmelerde bulunduğu aktarılan açıklamada, "Türkiye milli katılımı iki ayrı holde gerçekleştirilirken, Türkiye'nin, fuarda istenen başarıyı ve ilgiyi yakalaması amacıyla özgün stant tasarımı yaptırılmıştır. Fuarda katılımcı firmalarımızın logo, ürün görseli, ürün ve iletişim bilgilerinin yer aldığı broşürler hazırlanmış ve info stant alanında ziyaretçilere dağıtılmıştır. Fuarda 2 bin 750 katılımcı firma yer alırken, ziyaretçi giriş bedelinin 475 dolar olduğu fuar 5 bin profesyonel ziyaretçi tarafından ziyaret edilmiştir. Ziyaretçilerin çoğunluğu perakende ve toptancı alıcı firma temsilcilerinden oluşmuştur. ABD'deki büyük zincir mağazalarındaki 'Özel Markalı' (store brand, private label) ürünlerde yaşanan artış, uluslararası üreticilerin ABD piyasasına ilgisini artırmaktadır. Yıldan yıla ABD'de özel markalı ürünlerdeki büyüme ulusal markaları (national brand) geride bırakmaktadır" denildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title