Haberler

Türkiye'de Tarım Aile Çiftçiliği ile Şahlanabilir"

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı Polat: "Özellikle Trakya bölgesinde aile çiftçiliğini önemser ve buna gerekli özendirme ve desteği sağlarsak şu andaki üretimin 2 katından fazla bir üretim söz konusu olacak"

YAVUZ KARADUMAN - TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı Cemal Polat, "aile çiftçiliği" ile üretimin arttırılabileceğini söyledi.

Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 2014 yılını "Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı" ilan ettiğini belirtti.

Yılın, temel amacının açlık ve yoksullukla mücadele ile doğal kaynakların korunması açısından aile çiftçiliğinin öneminin vurgulanması olduğunu aktaran Polat, "Aile çiftçiliği, aile temelli tüm zirai faaliyetleri içerir ve kırsal kalkınmanın faaliyet alanlarının çoğuyla ilişkilidir. Aile tarafından gerçekleştirilen, çoğunlukla kadın erkek ve çocuklar dahil, ailesel iş gücüne dayalı tarım, su ürünleri, balıkçılık, ormancılık, çayır ve meraya yönelik üretim faaliyetlerini içermektedir" diye konuştu.

Polat, aile çiftçiliğinin, sosyal ekonomik, çevresel ve kültürel bakımdan ülke ekonomisinin gelişmesinde stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Özellikle aile çiftçiliğinin yoğun olduğu ülkelerde tarım politikalarının hedef kitlesi sadece aile işletmeleri olabiliyor. Hem kalkınmakta olan hem de kalkınmış ülkelerde aile çiftçiliği gıda üretimi alanında en yaygın yapıyı oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Üretim ikiye katlanabilir"

Polat, aile çiftçiliği modelinin Türkiye'de ve özellikle de Trakya bölgesinde uygulanabileceğini belirtti. Sistemin tarımsal üretimi olumlu yönde etkileyeceğine işaret eden Polat, şöyle devam etti:

"Özellikle Trakya bölgesinde aile çiftçiliğini önemser ve buna gerekli özendirme ve desteği sağlarsak şu andaki üretimin 2 katından fazla bir üretimin söz konusu olacak. Ayrıca, burada elde edilecek ürünlerin gıda güvenliği de çok önemli. Özellikle buradaki üreticinin bilinçlendirilmesi, gerekli teknik ve donanımın da sağlanmasıyla gıda güvenliği açısından da çok büyük bir mesafe kaydedeceğiz. Burada elde edilen ürünleri özellikle Avrupa ülkelerine pazarlamamız, bunun yanında Ortadoğu, Rusya ve Türk devletleri başta olmak üzere buralara rahatlıkla ihracatı çok iyi sağlayabiliriz. Çünkü iyi tarım uygulamalarıyla bunları sağlamak çok kolay."

Polat, aile işletmelerinin ürettiği ürünlerin devlet garantisi altında olması ve gerçek değerini bulmasıyla çiftçilerin finans sorunlarının da ortadan kalkabileceğini sözlerine ekledi. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Ziraat Mühendisleri Odası Trakya Bölgesi Cemal Polat Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title