Haberler

"Türkiye'de Olmaz" Deniyordu, TSK Üretmeye Başladı

Güncelleme:

Orduya ait üretim merkezlerinde özel kaplamalı hassas optik eleman ve yüksek hassasiyette optik eleman üretildiği bildirildi.

Orduya ait üretim merkezlerinde özel kaplamalı hassas optik eleman ve yüksek hassasiyette optik eleman üretildiği ve bununla Silahlı Kuvvetlerin optik eleman ihtiyaçlarının büyük ölçüde karşılandığı bildirildi.

TÜRKİYE'NİN OPTİK GEREÇ ÜRETİMİNDEKİ MAKUS TALİHİ

İcatlarından itibaren başta gözlük camı üretimi, fotoğraf makinesi objektifi olmak üzere ara ve tüketim malı olarak kullanılan optik gereç üretiminde hiçbir varlık gösteremeyip geri kalan ve bu alanda tamamen ithalata bağlı olan Türkiye'nin artık mercek üreten tesisleri var.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı olarak Türkiye'de ilk defa optik alanda uygulanan hologram teknolojisi optik nişangâhlarda kullanılmaya başlandı, bu sayede kullanıcının hızlı ve doğru nişan alması ile vuruş başarısının yüzde 30'a kadar artmasını sağlayacak nişangâh geliştirildi. Erken uyarı optik elemanlarında kullanılan "ultraviole anti-reflect" kaplama yapılarak, bu optik elemanların imalat kabiliyeti geliştirildi. Yüksek hassasiyet gerektiren sistemlerde bulunan ve aynı zamanda birden fazla küresel merceğin yapabileceği ışık iletimini tek mercekle yapabilme imkânı sağlayan küresel olmayan mercek üretimi gerçekleştirildi. Silahların ilk atımda vuruş başarısını doğrudan etkileyen silahın balistiğine uygun olarak üzerinde kullanılacak olan nişangâh veya dürbüne şebeke tasarlama ve üretme faaliyeti de sürüyor.

TSK açıklamasında, "Özel kaplamalı hassas optik eleman ve yüksek hassasiyette optik eleman imal edebilme kabiliyeti kazanılarak Silahlı Kuvvetlerin optik eleman ihtiyaçları büyük ölçüde karşılanmıştır" denildi. TSK'da gerçekleştirilen teknolojik ve iktisadi faaliyetlere ilişkin yazılı açıklamada, bu alandaki ilerleme ve faaliyetler şöyle sıralandı:

"HELİKOPTERLERİN DEPODA BAKIMINDA ULUSLARARASI BAĞIMSIZLIK ELDE EDİLDİ"

"-Fırtına Obüsü üretimine devam edilerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ınn obüs ihtiyacı giderildi, envanterdeki Tank ve Zırhlı Muharebe Araçlarının modernizasyonu ile motor-düzen yenileştirmesi yapılarak anılan sistemlerin sürekli olarak faal olması sağlandı.

-Yurt dışından tedarik edilerek Silahlı Kuvvetler envanterinde bulunan araç ve silahlarında kullanılan kamuflaj, enemal ve infrared özellikli boyaların imali yapılarak ülke ekonomisine katkı sağlanmıştır.

-Skorsky firması ile yapılan Depo Seviyesi Bakımı anlaşması ile S-70 Black Hawk helikopterlerinin DSB yeteneği kazanılarak büyük ölçüde yurt dışına bağımlılık ortadan kalktı.

-AS 532 Cougar helikopterinin DSB yeteneği kazanılması projesi ile helikopterin yenileştirme, onarım ve büyük bakım yeteneğinin tesis edilmesi sağlandı.

-AH-1W helikopterleri üzerinde DSB faaliyetleri icra edilerek, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ek olarak Deniz, Hava, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları ve kamu kurumlarıyla ihtiyacı olan sivil kuruluşların da hava araçlarına DSB yapılıyor.

-Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki tüm tekerlekli araçların motor, düzen, kontrollü malzeme yenileştirme işlemleri yapıldı. İş makineleri ile kompresörlere ait motorların ve jeneratörlerin komple yenileştirmesi işlemleri gerçekleştirildi.

-Yurtdışı kaynaklı olan ve kritik önemi bulunan sensör teknolojilerinin Türkiye'de üretilebilmesine yönelik çalışmalar kapsamında; söz konusu teknolojilerin milli ürünler içerisinde bulunmasını sağlamak amacı ile Kızıl Ötesi Dedektör ve Mikro Elektro Mekanik Sistemler projeleri yürütülüyor.

-Envanterde bulunun her türlü gece görüş cihazının depo seviyesi bakım ve onarımı yapılmakta, kuvvet komutanlıklarına bu hizmet veriliyor.

-Tersane Komutanlıkları, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan suüstü gemileri, denizaltılar ve yardımcı sınıf gemilerin elektrik, elektronik, tekne, makine ve silah sistemlerine yönelik bakım ve onarım ihtiyaçlarını, çağdaş teknolojiyi takip eden eğitimler ve uzun yılların getirdiği deneyim birikimi sayesinde başarı ile gerçekleştiriliyor.

-Bu kapsamda; Tersane Komutanlıkları'nca 2013 yılında 40 savaş gemisinin uzun süreli bakımı, 73 savaş gemisinin havuz onarımı tamamlandı.

-Geçmiş dönemlerde tamamlanan gemi inşa (Fırkateyn, Hücumbot, Mayın Avlama Gemisi, Karakol Botu, Amfibi Gemi, S/G Botu vb.) ve modernizasyon projelerine ilave olarak halihazırda Gölcük Tersanesi Komutanlığı tarafından Havadan Bağımsız Denizaltı inşa projesi ve İstanbul Tersanesi Komutanlığı tarafından MİLGEM Sınıfı Korvet inşa projesine devam ediliyor.

-Ayrıca müteakip dönemlerde envantere girecek ve inşası sivil tersaneler tarafından yapılacak savaş gemilerinin tasarımı ve inşasına yönelik askeri standartların oluşturulması ve ileri teknolojiye sahip platform tedarik projelerinde, prototip gemi tasarımı kapsamında sivil endüstriyle yapılacak çalışmalarda, liderlik ve koordinasyon görevi İstanbul Tersanesi Komutanlığında bulunan Dizayn Proje Ofisi tarafından gerçekleştiriliyor. Bu sayede, yerli sivil endüstrinin askeri gemi inşa projelerinde daha çok yer alarak milli servetin ülke içerisinde kalması hedefleniyor.

-Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki ana silah ve destek sistemlerinin Teknik Yönetim Sorumluluğu kapsamındaki mühendislik hizmetleri, Fabrika Seviyesi Bakım Tadilat imalat kataloğundaki malzemelerin üretimi ve revizyon tamir kataloğundaki malzemelerin onarımının yapılması faaliyetleri sürüyor.

-Hava İkmal ve Bakım Merkezi Komutanlıkları, diğer Kuvvet Komutanlıkları, Kamu ve Özel kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılayarak Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlamaya devam ediyor.

-Jandarma Dikimevi Müdürlüğünce; üretilen mamul malzemeler ile üretime, Jandarma Bakım Komutanlığınca; bakım-onarım ve imalatlar gerçekleştirilerek ülke ekonomisine katkı sağlandı.

-Askeri tersaneler, atıl kapasitenin ülke ekonomisinin yararına değerlendirilmesi amacıyla, yurt içinde yerli sanayi kuruluşlarına, yurt dışında ise dost ve müttefik devletlerin donanmalarına hizmet veriyor. Bu kapsamda; tersanelere ait Döner Sermaye İşletmeleri tarafından 2013 yılı içerisinde iki adedi dost ve müttefik ülkelere (Pakistan ve Bangladeş) ait olmak üzere toplam 110 iş kabulü yapıldı."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title