Haberler

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası Logosunu Yeniledi

Güncelleme:

Yeni logo çağa uygun şekilde gelişen ve yenilenen Odanın yalın ve etkili bir ifadesi.

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası (BCCT), 128 yıllık tarihinde dönüm noktası teşkil edecek bir adım atarak, gelişen ve yenilenen kimliğini yansıtan bir logo seçti. Odanın marka imajı için kilit önem taşıyan yeni logo, prestijli geçmişi ve mirası korumakla birlikte yeni hedefleri de işaret ediyor.

Yeni logo, Birleşik Krallık Başkonsolosu ve Birleşik Krallık Yatırım ve Ticaret Ajansı (UKTI) Türkiye, Orta Asya ve Güney Kafkasya Genel Direktörü Leigh Turner'ın onur konuğu olarak katıldığı bir resepsiyon ile iş dünyasına tanıtıldı. Turner UKTI ve BCCT arasında özel bir işbirliği olduğunu vurgulayarak, Odanın gelecekteki önemli başarılarını müjdeleyen bu dönüşüme tanıklık etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt, "Yeni bir logo tasarımı fikri Odanın yenilenen ruhundan, iş dünyasındaki aktif ve öncü rolünün güçlenmesinden doğdu. Günümüz piyasa dinamiklerine göre gelişen yapımızın yalın ve etkili bir logo ile yansıtılmasını istedik." diyerek, İngiltere ve Türkiye arasındaki ticaretteki Odanın aktif rolünü sade ve dinamik bir görsel ile simgeleştirdiklerini belirtiyor.

Amblem ve kelimelerden oluşan yeni logo, Odanın üyesi ve stratejik ortağı olan marka tasarım danışmanlığı firması Brandseers imzasını taşıyor. Bu yeni tasarım "parlak bağlantılar" fikrinden ilham alınarak geliştirildi. Birbirini işaret eden sekiz oklu amblem Odanın dinamik ve yenilikçi ruhuna gönderme yaparken, iş dünyasında başarı ve büyüme için başvurulan bir buluşma noktası oluşunu da ifade ediyor. Logonun ana renkleri Birleşik Krallık ve Türk bayrağının renklerinden esinlenerek seçildi. Bu renkler iki ülkenin işbirliği ile yaratılan fırsatları vurguluyor. Logodaki yazı da ayrıntılı bir çalışmanın eseri. Ambleme eşlik eden yazının karakteri okunabilirliği, gücü ve zamansızlığı nedenleriyle tercih edildi. Koyu gri rengi ise geleneği ve profesyonelliği çağrıştırıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Birleşik Krallık Güney Kafkasya Türkiye Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title