Haberler

"Türkiye Bunları Yutmuyor"

Güncelleme:

Karadeniz Enerji ve Ekonomi Forumu'nda Türkiye'nin AB Üyeliğine Değinen Erdoğan'dan Sert Çıkış!

Karadeniz Enerji ve Ekonomi Forumu Conrad Otel'de başladı. Foruma, Başbakan Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , Gürcistan Başbakanı Nikoloz Gilauri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu , Atlantik Konseyi Başkanı Frederick Kempe ve diğer yetkililer katıldı.

"GÜRCİSTAN'IN BİR NUMARALI TİCARET ORTAĞI TÜRKİYE'DİR"

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu bir konuşma yaptı. Hisarcıklıoğlu, " Karadeniz bölgesinin önemi, yükselen güç Asya Avrupa geçiş noktası olarak, hızla artmaktadır. Enerji yolları genişletilmiş Karadeniz bölgesi dünyanın kalbinin düzenli atması için hayati önem taşımaktadır." diye konuştu. Gürcistan Başbakanı Nikoloz Gilauri de bir konuşma yaptı. Başbakan Gilauri, " Konferans ekonomi ve enerji hakkında ve bu iki ala Gürcistan'ın önemli rol oynayacağı iki alandır. Azerbaycan'ın petrolü vardı. Türkiye güçlü bir ekonomiydi. Gürcistan için de bir şey bulmamız gerekiyordu bu şey liberal ekonomi düşük vergiler ve özel sektör oldu. Gürcistan'ın bir numaralı ticaret ortağı Türkiye'dir." dedi. Gilauri, Türkiye - Gürcistan arasındaki işbirliğine de dikkat çekerek, "Gürcistan ile Türkiye'yi birbirine bağlayan yeni bir tren yolu yapıyoruz. Batum Havaalanı da, hem Gürcistan hem de Türkiye açısından kullanılacak bir havaalanı olacak." dedi. Nabucco projesinin çok anlamlı bir proje olduğunu söyleyen Gilauri, " Gürcistan buna çok büyük katkıda da bulunacaktır. Azerbaycan'ın da desteğine ihtiyaç var. Bu üç ülke biraraya geldiğinde hep birlikte bunları inşaa edeceğiz havalimanlarını, tren yollarını." dedi.

 

"ZOR BİR TABLOYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Daha sonra Başbakan Erdoğan kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan, "İçinde bulunduğumuzu yüzyılın en önemli gündem başlıklarından biri enerji. Aslında ben ekonomiyle enerjiyi birbirinden ayırmak istemiyorum. Ekonomiden siyasete güvenlikten dış politikalara kadar enerji ağırlığını hissettiriyor." dedi. Erdoğan, 2030 yılına kadar dünya nüfusunun yüzde 0.9 ekonomik büyümenin yıllık ortalama yüzde 2.7 ve enerji talebinin yine yıllık yüzde 1. 2 oranında artacağının öngörüldüğünü de kaydetti. Başbakan Erdoğan, "2030 yılına kadar küresel çapta 26 trilyon dolar yatırım gerçekleştirilmesi gerekli . Bu yatırımın 14 trilyon dolarlık kısmının elektrik sektörüne üretim dağıtım yapılması projeksiyonlar içinde yer alıyor. Zor bir tabloyla karşı karşıyayız. Enerjide arz güvenliğine sürdürülebilir bir enerji arzına ihtiyacımız var. Bu kadar büyük bir tüketimin olduğu bir dünyada evrenin en hassas şekilde korunmasına ihtiyacımız var. Adaleti gözeten enerji politikalarına ihtiyacımız var.Tablo ne kadar zor olursa olsun bu zor tablonun üstesinden geleceğimize inanıyorum." diye konuştu.

"DAHA AĞIR KRİZ YAŞAMAK İSTEMİYORSAK KAYNAKLAR ADİL DAĞILMALI"

Konuşmasında küresel finans krizine de değinen Erdoğan, "Son küresel finans krizi bu tablonun sürdürülebilir olmadığını bize somut bir şekilde göstermiştir. Daha ağır ve daha tahrip edici krizler yaşamak istemiyorsak kaynakların adil bir şekilde artık daha hassasiyetle kullanmak zorundayız. Küresel enerji güvenliği. Sadece enerji ihraç ya da ithal eden ülkelerin sorunu değildir. Eğer meseleyi böyle değerlendirilirse 2030' da projeksiyonlarımızın ötesinde bir manzarayla karşılaşabiliriz." dedi.

ERDOĞAN'DAN NABUCCO ELEŞTİRİSİ

Başbakan Erdoğan, konuşmasında barışın tesisine de değindi. Erdoğan, "Bölgesel barışı biz bölge insanının huzur ve refahı açısından önemli buluyoruz. Bölgesel barış imkanlarını geliştirmeden küresel barışın gelişmeyeceğine inanıyoruz. Afganistan, Irak'ın sorunları o ülkede yaşayan i

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Bakmadan Geçme

Adalet Bakanlığı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugünün (28 Mayıs) kararları neler? Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor?
Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title