Haberler

Türkiye Bu Tadı Sevdi

Güncelleme:

GÜNDOĞUMU/ 23 - 26 Eylül Tarihleri Arasında CNR Expo Gıda Fuarında GÜMÜŞSU'da Çeşitli Ürünleriyle Yer Aldı.

GÜMÜŞSU İzmir Bölge bayii Candan Aytekin, fuarın amacının gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların üretici firmalarla bağlantı kurarak üretilen ürünlerin Türkiye ve yabancı ülkelerde satışına imkan sağlamak olduğunu söyledi.

Gümüşsu ürünlerinin tadını Türkiye biliyor ve seviyor diyen Aytekin, GÜMÜŞSU firmasına özellikle yurt dışından gelen bir çok teklifin bulunduğunu önümüzdeki günlerde bu tekliflerin değerlendirileceğini ifade etti.

Örgütlenmeye İhtiyaç Var

" Gümüşhanede doğal ortamlarda yetişen meyvelerin doğal ortamlarda kurutularak değerlendirilmesi ve yaygınlaştırılması gerekiyor. Dolayısyla bu noktada iyi bir örgütlenmeye ve altyapıya da ihtiyaç var. Amacımız bu sistemi, uygulayarak ürünlerimizin satışını Türkiye genelide yaymaktır. Yurtdışından yapılan teklifler, firmaların GÜMÜŞSU markalarınba, ürünlerine tepkisi bu noktada bizleri fazlasıyla memnun etmiştir."

Her Yerde Olmalıyız

" Gümüşsu adı altında Türkiyenin her yerinde olmalıyız diye düşünüyorum. Fuar boyunca standımızı ziyaret eden çeşitli firma yetkilileri neden her yerde bulunmadığımızı ifade ediyorlar. Müşteriler GÜMÜŞSU'yu arıyor. Bu pazarda reklamın, pazarlamanın, tanıtımın önemini bilen pozisyonda olmamız gerekir. Finansman açığımızı bu anlamda güçlendirmeliyiz.

Türkiye'de meyveciliğin özellikle Gümüşhanede meyveciliğin ekonomi üzerinde çok önemli katkılar sağlaması gerekir. Özellikle bizim sektörde karadut meyvesi ilk olarak aranan meyveler içerisinde ancak yeterli oranda Gümüşhane'de bu meyve ağaçları bulunmuyor. Üreticiler bu noktada daha fazla teşvik edilmelidir. Karşılaştığımız zorlukları gerekli istişarelerle aşmak zorundayız"

Türkiye Marmelatı Yeterince Bilmiyor

"Bu sektörde ilk mücadele verdiğimiz yıllarda başarılı olamayacağımız görüşünü savunanlar yanıldılar. Biz bu anlamda Türkiye'ye marmelatı sevdirdik iyi bir pazar oluşturduk. Yani sektörde bu işi daha iyi yapabileceğimiz gösterdik."

İlginç Kurutma Yöntemi

"Standımızı ziyarete gelen bir Makedonyalı kendi ülkesindeki güneş enerjisi yöntemi ile kurduğu kurutma sistemini anlattı. Özellikle Gümüşhane'de elma, alıç gibi meyvelerin hasat zamanında kurutma şartlarına uygun mevsim şartları bulunmamaktadır. Güneş enerjisi ile oluşturulan bu sistem ilimizde de uygulanabilir"

Türkiye Bu Tadı Sevdi

" Firmaların ürünlerimize olan talebi ilgisi oldukça iyi. Ege Bölgesi Akdeniz gibi yerleşim alanlarında bir çok tanınmış mağaza da ürünlerimiz bulunmaktadır. Finansman sorununu çözüme kavuşturduğumuz zaman bu ilgi ve talep daha da artarak devam edecektir."

Bol Çeşit Ve Ürün

"Üç gün boyunca devam eden fuarda Pekmez, Marmelat ve Nektar olarak ürün çeşitlerimize yer verdik. Bunlar sırasıyla Dut, Keçiboynuzu ve Üzüm pekmezi, Marmelat olarak Kuşburnu, Böğürtlen, Kızılcık ve Nektar olarak Kuşburnu, Böğürtlen ve Karadut olarak stantımızda yer aldı"

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title