Haberler

Türkiye Beyazay Derneği Yönetiminden Rektör Elmas'a Ziyaret

Türkiye Beyazay Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Ferruh Kaledibi ve dernek yöneticileri, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ı makamında ziyaret etti.

Türkiye Beyazay Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Ferruh Kaledibi ve dernek yöneticileri, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ı makamında ziyaret etti.

Elmas, burada yaptığı konuşmada, Beyazay Derneği'nin engelliler ile ilgili yürüttüğü projelerde Sakarya Üniversitesi olarak her zaman destek olacaklarını söyledi.

Çeşitli STK ve meslek örgütlerinden gelen her türlü projeye de destek verdiklerini belirten Elmas, "Şu anda sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ve şehirle ilgili Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırma Merkezimiz var. Orada da bir sistem kurduk. Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda engelli vatandaşların refahını artırmaya yönelik projeler bulunuyor. Önceden yurtdışına çıkan arkadaşlarımız, gittikleri ülkelerde engellilere yönelik hizmetlerden bahsettiğinde hayret ederdik. Günümüzde ise bu farklılıklar ortadan kalktı. Devletimiz, gerek yerinde sağlık hizmetleri olsun gerekse de engellilerin sosyal hayata kazandırılmalarına yönelik çalışmaları gerçekten gurur verici" diye konuştu.

Engelli bireylere istihdam sağlamak ve engellilik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Sakarya'da hayata geçirilen "Engelsiz Kafe" hakkında bilgi alan Elmas, engellilerin sosyal hayata kazandırılmasına yönelik çalışmalarından dolayı Beyazay Derneği'ne teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Üniversitesi Muzaffer Elmas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title