Haberler

Türkeş'ten Karaağaç Belediyesi'ne Ziyaret

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde MHP İlçe Teşkilatı yeni binasının açılışı için Çerkezköy'e gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP Milletvekili Bülent Belen ve MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, Karaağaç Belediyesi'ni de ziyaret...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde MHP İlçe Teşkilatı yeni binasının açılışı için Çerkezköy'e gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP Milletvekili Bülent Belen ve MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, Karaağaç Belediyesi'ni de ziyaret ederek Belediye Başkanı Özkan Yücel ile bir araya geldi. Ziyarette Karaağaç Belediye Meclis Üyeleri, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, Muhtarlar, partililer ve vatandaşlar da yer aldı.

Konukları makamında ağırlayan Belediye Başkanı Yücel, ziyarette gerçekleştirdiği sunumla MHP'lilere Karaağaç'ta belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Kendi özgeçmişi hakkında da bilgi veren Yücel, 2009 yılında Belediye Başkanı olarak göreve başladığını hatırlatırken, ardından da Karaağaç ile ilgili bilgi verdi. Belde nüfusunun 2012 yılında 10 bin 835 olduğunu ve şu an tahmini nüfusun ise 16 bine yaklaşığını kaydeden Yücel, "Beldemiz sanayi bölgesi ile içe olduğundan yoğun göç almakta ve nüfusu sürekli olarak artmakta. Tekirdağ'ın Büyükşehir statüsüne geçmesi ile birlikte Karaağaç'ın Kapaklı ile birleşerek yeni bir ilçe oldu" dedi.

Sunumda, Belediyenin yaptığı yol, alt ve üst yapı çalışmaları hakkında detaylı bilgi veren Yücel,

hayata geçirmeyi planladıkları iki projenin olduğunu belirtirken, bunlardan biri olan Köprü yapım işi ihalesinin yapıldığını, diğer proje olan mahallelere çocuk parkı yapımında ise ihale sürecinin kısa zamanda başlayacağını ifade etti. Dere Islahı ile ilgili olarak Çevre Bakanlığı'na başvurduklarını da ifade eden Başkan Yücel, "Beldemizde 2 ilköğretim okulu var. Meslek Lisesi yapımı için başlattığımız kampanyada 200 bin TL topladık. Lise dışında bir de ilkokul yapımına başlanacak. Beldemize ilk defa İtfaiye birimini kazandırdık. Sağlık birimi kurduk. 2 sağlık görevlisi vatandaşlara hizmet veriyor.

Jandarma Karakolu yaptırdık. Asayiş noktası kazandırdık. Biz göreve geldiğimizde bankamatik dahi yoktu. Karaağaç'a bankamatik, halı saha, futbol sahası kazandırdık. Çeşitli binaların tadilatlarını yaptırdık" diye konuştu.

Belediye Başkanı Özkan Yücel'in ardından konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, belediyeciliğin gönül işi olduğunu kaydederek, "Vatandaşa bire bir hizmet ediyorsunuz. Yerel yönetimler vatandaşın günlük hayatını etkileyen hizmetlerin alındığı yerdir. Güzel çalışmalar yapmışsınız bunları devam ettirmek lazım. Severek yapan insanlar iyi netice alıyor. Çünkü bazıları siyasi merakından bu işi yapıyor, burayı bir atlama taşı olarak görüyor. Türkiye'de yerel yönetim kanunu geçti fakat Türkiye'nin meselesini çözmek için değil siyasi maksatla geçti. Türkiye'de hala yerleşim birimlerinin statüleri netleşmedi" dedi.

Çerkezköy ve Kapaklı'nın nüfusunun çok altında nüfusa sahip iller olduğunu vurgulayan Türkeş, "Bu yerlerin altyapısı, yapılaşması da bu kadar hassas değil. İlçe dediğimizin ilçeye, il dediğimizin ile yakışıyor olması gerekir. Bizim iktidarımızda, hepsi tekrar ele alınıp topyekun düzenlenecek. Ufak beldelerin neye göre kapattığının belli değil. Nüfusa göre kapattım diyorlar. Deniz kıyısında beldeler var. Hizmet verdiği insan sayısı itibariyle doğuda, İç Anadolu'daki ilden daha fazla insana hizmet ediyor ama kayıtlı nüfusu o kadar değil diye belde deniyor. Bunlar yanlış uygulamalar. Düzeltilmesi lazım" diye konuştu. Türkeş ve beraberindekiler, bir süre daha Yücel'le sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirerek Karaağaç'tan ayrıldılar.

(MAA)

04.05.2013 11: 04: 52

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuğrul Türkeş Çerkezköy Tekirdağ Karaağaç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title