Haberler

Türker'den Köşk'e Bayram Mektubu

DSP Lideri Masum Türker, Cumhurbaşkanı Gül'e Parti Liderleriyle Terör Konusunu Masaya Yatırması İçin Mektup Yazacak.

DSP Lideri Masum Türker, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Şeker Bayramı'nda liderlerle Çankaya Köşkü'nde bir araya gelerek hem bayramlaşması hem de terör konusunu masaya yatırması için mektup yazacak. Türker, mektubunda, "Şeker Bayramı'nda liderleri Köşk'e davet edin. Liderler yuvarlak masa etrafında toplansın. Hem bayramlaşsınlar hem de yüz yüze görüşme olanağı bulsunlar" diyecek. Türker, Cumhurbaşkanı'nın bayramda liderleri kabul etmesinin de bir gelenek haline getirilmesini önerecek.

-BAYRAMDA KÖŞK'TE BULUŞALIM-

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 23 Temmuz Cuma günü mektup gönderecek. Türker, Gül'den, bayramda liderlerle bir araya gelmesini talep edecek. Köşk'te yuvarlak masa etrafında liderlerin toplanmasını öneren Türker, "Bayram vesile olur. Terör konusu başta olmak üzere ülke sorunları konuşulur. Yeni bir gelenek oluşur ve Cumhurbaşkanı, liderlerle bayramlaşır" görüşünü iletecek.

-CEMİL ÇİÇEK'E ÖNERİLDİ-

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi de, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile geçen hafta yaptığı görüşmede Türker'in Köşk'e yazacağı mektup ile ilgili bilgi verdi. Erçelebi, "Cumhurbaşkanı, bayramlarda liderleri çağırsa ve onlarla yüz yüze bir araya gelse iyi olmaz mı? Bayram vesile olur, ülke sorunları konuşulur. Yuvarlak masa etrafında liderler toplanır. Tatlı yenir, tatlı konuşulur. Yeni bir gelenek olur" dedi. Cemil Çiçek de, "Çok iyi olur" diyerek öneriye sıcak baktı.

-DSP'DEN PAKET-

Erçelebi, "Demokratik Sol Parti'nin Terörle Mücadeleyle İlgili Çözüm Önerileri" adlı paketi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere Cemil Çiçek'e verdi. DSP'nin hazırladığı 16 maddelik pakette yer alan öneriler şöyle:

Yüzde 10'luk seçim barajı yüzde 5'e indirilmeli.

-SINIR BOYLARINA ELEKTRONİK DUVAR-

Terör örgütü mensuplarının ellerini kollarını sallayarak sınırlarımızdan geçerek güvenlik güçlerimize saldırmalarını önlemek için, özel birliklerin görevlendirilmesinin yanında, sınır boylarımıza "elektronik ya da fiili duvar" örülmeli.

-TERÖRE ÖZEL BÜTÇE-

Terörle mücadele için ek olarak özel bir güvenlik bütçesi oluşturulmalı. Yeni karakolların inşasında böylece bütçe, kaynak sorunu yaşanmasının önüne geçilmeli.

Terör örgütünün finans kaynakları kurutulmalı.

-JİTEM UYARISI-

Sınır bölgelerinde görev yapmak için kurulması düşünülen profesyonel er-erbaş uygulamasında, bölge halkına yıllarca zulüm eden Jitem benzeri örgütlenmeye gidilmesine kesinlikle izin verilmemeli.

-TERÖR PROPAGANDASINA TEKNİK ENGEL-

Terör örgütünün propaganda aracı olan televizyon, dergi, gazete gibi yayın organlarının kontrol altına alınması için gerekli teknik ve siyasi girişimler yapılmalı.

-ÖZEL BİRLİKLER TSK'YA BAĞLANMALI-

-Özel birlikler Türk Silahlı Kuvvetlere bağlı olmalıdır. Bu birliklerde görev alacak personelin eğitim düzeyi yüksek öğretim olmalıdır. Emeklilik sonrası meslek edinme kabiliyetine sahip olmalıdır.

-VİETNAM UYARISI-

Emeklilik sonrası özel birlikler için özel bir rehabilitasyon programı öngörülmelidir. Bu sağlanmadığı takdirde, Vietnam ve benzeri ülkelerde görev yapan ABD askerlerinin ülkelerine döndükleri zaman yaşadıkları sıkıntılar aynı şekilde bizde de yaşanacaktır.(ANKA)

(MG/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Adana Demirspor UEFA'dan neden ceza aldı, Avrupa'dan men mi edildi? Galatasaray Fenerbahçe tek maç satın alma var mı, GS FB tek maç nasıl alınır? #9917 #128250
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title