Haberler

    Türkçeyi Aynı Anda 5 Farklı Dilde Öğretiyor

    Altıeylül Halk Eğitim Merkezinde Alaattin Ersoy adlı öğretmen 5 farklı dil konuşan öğrencilerine Türkçe dersi veriyor.

    Altıeylül Halk Eğitim Merkezinde Alaattin Ersoy adlı öğretmen 5 farklı dil konuşan öğrencilerine Türkçe dersi veriyor. Öğretmen Ersoy'un kendi geliştirdiği hazırladığı kitap ise Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından basılarak dağıtılacak.

    İlkokul öğretmeni Alaattin Ersoy kendi geliştirdiği sistemle Altıeylül Halk Eğitim Merkezinde yabancılara yönelik başlatılan Türkçe derslerinde 5 farklı ülkeden katılan kursiyerlere aynı anda Türkçe öğretiyor. Ersoy İngilizce, Arapça, Boşnakça, Farsça ve Rusça dillerinde oluşan kitabını Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne teslim ettiği, kitabının yabancılara Türkçe öğretim kurslarında kullanılacak güvenilir bir kaynak olacağına inandığını belirterek "2011-2012 öğretim yılından itibaren yabancı yada mülteci gurubuna Türkçe öğretiyorum, 39 yıllık öğretmenim. Bu göreve başladığımda yabancılara Türkçe'yi nasıl kolayca öğretebilirim diye düşündüm. Türkçe kişinin konuşması üzerine daha kolay öğretiliyor nasıl daha kolay öğretebilirim diye düşünürken benden ne öğrenmek sorusunu sorduğumda bana ihtiyaçlarını söylediler. Bu ihtiyaçlarını göz önüne alarak böyle bir çalışma hazırladım. Bu ilk başta fasiküller halindeydi daha sonra o fasikülleri birleştirdim. Bunlar daha sonra profesyonel destekler alarak bunu daha sonra öğrenciler tarafından kullanılabilir hale getirdim. Çok verim aldığım için çevremdeki insanlar bana bunu kullanılabilir kaynak haline getirilip getirilemeyeceğini sordular. 21 Mart günü Milli Eğitim Bakanlığına gittim Ankara'ya Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne teslim ettim. İnşallah yakın bir tarihte bütün ülkede, Halk Eğitim Merkezlerinde yabancılara Türkçe öğretim kurslarında kullanılacak güvenilir bir kaynak olarak çıkacağına inanıyorum" dedi.

    Öğrencilerle kurs yaparken bir yaş daha gençleşiyorum

    Altıeylül Halk Eğitim Merkezinde yabancılara verdiği Türkçe dersleri hakkında da bilgiler veren Ersoy "3 grup kursum var, haftada 2 gün kurs verebiliyoruz ve 5'şer saat üzerinden çalışıyoruz. Toplam 49 kursiyerimiz var ve çok istekliler şuan da 45. haftamızdayız artık sosyal ihtiyaçlarını karşılayan, sorunlarını çözme durumuna geldiler. Bu zamana kadar 18 kurs verdim, edindiğim tecrübe ile bu kitap desteğiyle öğretmen arkadaşlar yardımcı olsalar bu çocuklar misafir sanatçı gibi oturmaktan kurtulurlar. Öğrencilerle kurs yaparken bir yaş daha gençleşiyorum. Yabancılara Türkçe öğretim konusunda bu güzel çalışmayı biz Balıkesir Altıeylül Halk Eğitim Müdürü sayın Süreyya Eray hanım efendinin büyük destekleri ile sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    Türkiye Gazetesi Alaattin Ersoy Altıeylül Yaşam Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title