Haberler

Turkcell Sesi Görenler Ligi Başlıyor

Turkcell ve TFF'nin desteğiyle Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun düzenlediği Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi'nde ilk hafta maçları yarın yapılacak.

Turkcell'in ana sponsorluğunda ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Türkiye Futbol Oynuyor projesi kapsamında verdiği destekle Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlıyor.

Türkiye'de ilk kez geçen yıl düzenlenen ve 8 takımın bulunduğu Turkcell Sesi Görenler B1 Futbol Ligi'nde açılış karşılaşması yarın Malatya'da Malatya GESK- Erbaa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi arasında saat 09.30'da oynanacak.

Turkcell Sesi Görenler Ligi'nde, çift devreli lig usulü oynanacak maçlar sonunda 8 Kasım 2014'te şampiyon belli olacak.

"Engelleri aşan projeleri hayata geçiriyoruz"

Turkcell Sesi Görenler Ligi'nin ilk hafta maçları öncesi görüşlerini bildiren Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Görme Engelli Spor Federasyonu'nun ana sponsoru olarak, görme engelli futboluna da destek vermeye başladıklarını söyledi.

Görme engelli sporlarını olabildiğince fazla insana ulaştırmak istediklerini belirten Öztürkler, "Bu sezon itibarıyla Görme Engelliler Ligi'ne adımızı verdik ve Turkcell Sesi Görenler Ligi'ne de ana sponsor olduk. Amacımız, görme engelli sporları tabana yayarak engelli vatandaşlarımızın daha fazla sosyalleşmesine katkıda bulunmak olacak. Görme engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde daha fazla yer alması ise en önemli hedefimiz, bu nedenle yeni sezon öncesi oldukça heyecanlı ve gururluyuz. Ligimizde yer alacak tüm takımlara şimdiden başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Spor yapan vatandaşlarımızın sayısı artıyor"

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Turkcell ile yapılan işbirliği sonunda, spor yapan görme engelli vatandaşların sayısında artış olacağını belirtti.

Yaptıkları çalışmalara destek veren Turkcell'e katkılarından dolayı teşekkür eden Çetin, "Görme engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde yer alması için federasyon olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turkcell Sesi Görenler Ligi ile vatandaşlarımızın sporun içinde yer alması için yaptığımız çalışmaya desteklerinden dolayı Turkcell'e teşekkür ediyorum. Bu işbirliği ile ülkemizde spor yapan görme engelli vatandaşlarımızın sayısında artış olacağından hiç şüphem yok" şeklinde konuştu.

- "Yeşil sahada engeller kalkıyor"

TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy ise Türkiye'de engelli futbolunun gelişmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye Futbol Federasyonu olarak, ülkemizde engelli futbolunun gelişmesi için çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. B1 kategorisinde yer alan Turkcell Sesi Görenler Ligi bu hafta ilk maçlarıyla başlıyor. Görme engelli vatandaşlarımız hayatın her alanında olduğu gibi futbolda da neleri aştıklarını bir kez daha bizlere gösterecekler. Oyuncularımızın başardıklarına daha da dikkat çekecek olan Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi'nin yeni sezonunun hayırlı olmasını diliyorum."

İlk haftanın programı

Turkcell Sesi Görenler Ligi'nde ilk hafta maçları şu şekilde:

Yarın:

09.00 Malatya GESK - Tokat Erbaa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

10.30 Ankara Altınokta Spor Kulübü - Çankaya Belediyesi GESK

13.00 Gaziantep Mithat Enç GESK - İzmir Çağdaş GESK

13.00 Kayseri GESK - İstanbul İŞGÖR - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Malatya Erbaa Spor Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title