Haberler

Turkcell Kırıkkale Çağrı Merkezi Açıldı

Başbakan Yardımcısı Atalay: "Bu sektörün (çağrı merkezleri) hem Türkiye'de hem de dünyada gelişen bir sektör olduğunu biliyoruz.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Bu sektörün (çağrı merkezleri) hem Türkiye'de hem de dünyada gelişen bir sektör olduğunu biliyoruz. Özellikle toplumsal alanda karşılığı olan bölümler açtığınızda o bölümler fonksiyonel oluyor. Mezun olan da daha kolay iş bulabiliyor" dedi.

Atalay, Turkcell Global Bilgi Kırıkkale Çağrı Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, istihdam imkanı sağlayan çok hayırlı bir yatırımın açılışını yapmaktan mutlu olduğunu söyledi. Kırıkkale için ciddi bir yatırımın hayata geçirildiğini belirten Atalay, emeği geçen Turkcell, Halk Bankası ve diğer kurumların yöneticilerine teşekkür etti.

Burada 220 kişinin istihdam edildiğini, yapılacak genişleme çalışması ile bu sayının artacağını ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

"Bugün gerçekten çok hayırlı bir hizmetin açılışındayız. İstihdam imkanı hasıl eden, ülkeye böyle bir yatırım geldiğinde farklı bir heyecan duyuyoruz. Güzel hemşehrim Recep Bey'in heyecanını anlıyorum. Ben de onun kadar heyecanlıyım. Kendisine teşekkür ediyorum. Sılasına vefa gösteren, hatırlayan bir insan. Uzun süredir bu konunun üzerindeydi. Rabbim hayırlı eylesin. Burada gençlerimiz çalışsınlar geçimlerini sağlasınlar. Kırıkkale için hayırlı olsun. İçinde bulunduğumuz bu yatırım büyük bir yatırım. Kırıkkale'de ciddi bir yatırım. Ciddi bir kaynak kullanıldı. Bu Kırıkkale'de ikinci çağrı merkezi. Türk Telekom daha önce burada bir çağrı merkezi açtı. Ulaştırma Bakanımızla birlikte açmıştık. Kırıkkale bu anlamda şanslı illerden bir tanesi. Birçok ilimizde bir tanesi yok. Ama Kırıkkale iki tane çağrı merkezine sahip oldu. Kırıkkaleliler olarak bunu bilmemiz gerekiyor."

Teleses Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzunelli'nin Ankara'da yaşayan Kırıkkaleli bir iş adamı olduğunu ve memleketine yatırım yaptığını vurgulayan Atalay, başka illerde yaşayan Kırıkkaleli iş adamlarına yatırım çağrısında bulundu.

Atalay, şöyle devam etti:

"Kırıkkale'de kamu yatırımlarında bizim büyük sorunumuz yok. Hamdolsun, ulaşım, sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri ve diğer birçok açıdan Türkiye'nin en iyi illerinden birisi. Yüksek teşvik alan bir ilimiz var. Bir tane Organize Sanayi Bölgemiz doldu, ikincisinde yatırımlar devam ediyor. Şimdi Kırıkkale'de Özel Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kurduk. Tamamen silahla ilgili. Onun son işlemleri devam ediyor. Altyapı çalışmalarına başlanacak. Dolayısıyla Kırıkkale'de yatırım yapanlar, Organize Sanayi Bölgesinde beşinci bölge yatırımı teşviğini alacak. Yani Tunceli, Elazığ, Rize gibi illerle aynı teşviği alan bir iliz. Yatırımcıları tekrar buraya davet ediyorum. Ankara'nın dibinde. Buraya 40 dakikada ulaşırsınız. Ankara'da sıfır teşvik alırsınız, Kırıkkale'de beşinci bölge teşviği var. Yatırımınızın yüzde 55'ini geri alırsınız. Bunu buradan ifade etmek istiyorum."

Kırıkkale Üniversitesinde Çağrı Merkezleri Bölümü açılması yönünde bir teklif olduğunu dile getiren Atalay, bunun çok faydalı olacağını, üzerlerine düşen bir görev varsa bunu memnuniyetle yerine getireceklerini aktardı.

Atalay, şunları kaydetti:

"Rektörümüz burada. Ben de buradan kendisine rica ediyorum. Çalışsınlar. Bu konuda bizim ne katkımız varsa, yapalım. Onu Kırıkkale'de gerçekleştirelim. Bu sektörün (çağrı merkezleri) hem Türkiye'de hem de dünyada gelişen bir sektör olduğunu biliyoruz. Özellikle toplumsal alanda karşılığı olan bölümler açtığınızda o bölümler fonksiyonel oluyor. Mezun olan da daha kolay iş bulabiliyor. Dolayısıyla üniversitemizin de bundan büyük bir kazancı olacak. Nasıl ilk defa savunma sanayi ile ilgili yüksek lisans eğitimini Kırıkkale Üniversitesi başlattıysa, çünkü silah sanayinin merkezidir burası. Bu konuyu da Kırıkkale Üniversitesinin başlatmasını temenni ediyorum."

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte Turkcell Global Bilgi Kırıkkale Çağrı Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra tesisi gezerek incelemede bulunan Atalay, çalışanlardan bilgi aldı.

Açılış törenine TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal, Kırıkkale Vali Vekili Rıfat Ata, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan ve çok sayıda kişi katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşması ile ilgili soru

Tesis çıkışında bir gazeteci, Atalay'a, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kütahya'da yaptığı konuşması ile ilgili düşüncesini sordu. Atalay, "Şu anda ben bir yorum yapamam Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile ilgili. Daha doğrusu yeni duydum ben de böyle bir şeyi. Gelirken öğrendim. Hangi maksatla, nerede, niçin söylediğini bilemediğim için yorum yapmak istemiyorum" şeklinde cevap verdi. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Beşir Atalay Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title