Haberler

Türkçe Sözlüğün Yazarı Doğan, Başkan Aksoy'u Ziyaret Etti

Türkçenin En zengin sözlüğü olma özelliğini taşıyan Büyük Türkçe Sözlüğün yazarı, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u makamında ziyaret etti.

Türkçenin En zengin sözlüğü olma özelliğini taşıyan Büyük Türkçe Sözlüğün yazarı, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Safranbolu Belediyesi tarafından kurulan Safranbolu Araştırmalar Merkezi tarafından basımı gerçekleştirilen kitapları inceleyen Doğan, kitapların mükemmel bir çalışma sonucunda ortaya çıktığını belirterek önemli eserlerin ortaya çıkmasında yoğun emek harcandığını ifade etti. Safranbolu'nun Türkiye'nin en öneli şehirleri arasında yer aldığını ve bu önemini her yıl daha da arttırdığını söyleyen Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan, son yıllarda Safranbolu adını her platformda duyduğunu ve bu başarılı çalışmalardan dolayı Başkan Aksoy ve ekibini tebrik ettiğini belirtti.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan'ın ziyaretinden dolayı memnun olduğunu dile getirerek, "Kendisini Türkiye'nin en önemli fikir adamlığı ve dil bilimcisi olarak biliyoruz. Bununla birlikte ülkemizdeki en önemli sözlüğünde kendisine ( Türkçe Sözlük ) ait olduğunu bilmekteyim. Yine özellikle Mehmet Akif Ersoy hakkındaki çalışmaları ile bildiğimiz hocamızın bu çalışmaları, Mehmet Akif'i bizlere çok daha yakın kılıyor. Ben değerli hocamız tekrar hoş geldiniz sefalar getirdiniz demek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Yazar Doğan kendi kitaplarından oluşan bir takım kitabı Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy'a takdim etti. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Doğan Necdet Aksoy Safranbolu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title