Haberler

Türk Yunan Medya Buluşması Projesi

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, atılan adımlar sayesinde Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin daha da geliştiğini belirterek, Türk Yunan Medya Buluşması Projesi'nin de bu adımlardan biri olduğunu söyledi.

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, atılan adımlar sayesinde Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin daha da geliştiğini belirterek, Türk Yunan Medya Buluşması Projesi'nin de bu adımlardan biri olduğunu söyledi.

Türk ve Yunan medya mensupları arasında diyalog kurmayı amaçlayan "Türk Yunan Medya Buluşması Projesi"nin başlangıç etkinliği, Başkent Üniversitesi'nin İhsan Doğramacı Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Etkinliğe, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal da katıldı.

Loukakis, burada yaptığı konuşmada, Türk ile Yunan ilişkilerin geliştirilmesinde basının önemli bir role sahip olduğunu ifade ederek, basının algıların şekillenmesinde çok etkin olduğunu söyledi.

Son 15 yılda ilişkilerin geliştirilmesi için adımlar atıldığını ifade eden Loukakis, "İki ülke arasında ilişkileri geliştiren adımlar sayesinde ulaşmak istediğimiz amaca daha da yaklaşıyoruz. Türk Yunan Medya Buluşması Projesi de bu adımlardan bir tanesi. Bu sayede ortak iletişim kurulmasına imkan sağlayan bir platform oluşturulmuş olacak" dedi.

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haberal da Türkiye ile Yunanistan'ın aynı tarih ve coğrafyayı paylaştığını anımsatarak, ilişkilerin gelişmesine Turgut Özal, İsmail Cem ve Yorgo Papandreu'nun çok büyük katkıları bulunduğunu ifade etti.

Basının ülkeler arasındaki ilişkiler açısından sağduyulu ve yön gösterici bir tavır sergilemesi gerektiğini dile getiren Haberal, Türk Yunan Medya Buluşması Projesi'nin iki ülke arasındaki dostluğa katkı sağlayacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title