Haberler

Türk Varlıkları Haftaya Tepki Alımları İle Başladı...

Güncelleme:

Uluslararası piyasalar dün zayıf bir ekonomik takvim takip ederken, kısmi gevşeme gösterdi. Özellikle ABD piyasaları zirve seviyeleri aşmakta zorlanıyor.

Haftanın gündeminde FED'in ve Japonya Merkez Bankası'nın faiz kararları bulunduğundan, kararlar öncesi fiyatlamalar temkinli olabilir. Yeni günde de ekonomik takvimde veri akışı zayıf olacak. Türkiye tarafında ise; yeni haftanın açılışında sert tepki vardı. Özellikle küresel piyasalardaki negatif görünüme rağmen TL varlıklar sert değer kazancı gösterdi. Olumsuz geçen hafta sonrası etkinin azalmasıyla birlikte, şirketlerin geri alım programları da yurt içi piyasalarda kısa vadede toparlanma sağlayabilir. Özellikle yurtiçinde de bu hafta önemli veriler bulunmakta. Bugünse TCMB'nin 2016 yılı 3. enflasyon raporu ve Merkez Bankası başkanının açıklamaları önem arz edebilir.

VIOP-30 Endeks Sözleşmesi

Endeks tarafı yeni haftaya hızlı başladı. Özellikle hafta kapanışındaki hızlı dönüş sonrası kazançlarını hızlandıran endeks kontratı hafta genelinde pozitif fiyatlanabilir. Teknik olarak bakıldığında yakın vade endeks kontratı tekrar kazançlarını 91,200 seviyesi üzerine taşırken, bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması yükselişlerin 93,000 ve 94,000 seviyesine doğru devam etmesi beklenebilir. Kontratın 91,200 seviyesi üzerinde tutunamaması halinde ise; 89,800 desteği tekrar test edilebilir.

VIOP-Dolar Sözleşmesi

Dolar hafta açılışında gelişmiş ülke para birimlerine karşı zayıflarken, gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı kısmen kararsız fiyatlandı. TL tarafı yurtiçindeki pozitifliğin etkisiyle birlikte olumlu tarafta kaldı. Özellikle yurt içinde yeni haftada normalleşme devam edebilir. Ancak bugün TCMB'nin açıklamalarının da kritik olduğunu söylemekte fayda var. Teknik olarak bakıldığında yakın vade Dolar kontratı 3,0640 seviyesi altındaki satış baskısını dün 3,0330 seviyesine taşırken, 3,0330 seviyesi altında destek bulmakta. Dünde 3,0330 seviyesi altından alım gelen kontratta negatifliğin devam etmesi için bu seviye altında kalıcı fiyatlanma sağlanması gerekiyor. Bu durumda 3,0000 seviyesine doğru satışlar görülebilir. Kontratın 3,0330 seviyesi üzerinde tutunması halinde ise; tekrar 3,0640 seviyelerine doğru toparlanma görülebilir.

VIOP-Altın Sözleşmesi

Altın'da da yeni hafta negatif başladı. Özellikle hisse piyasalarındaki tutunma eğilimi devam ederken, FED tarafında da tekrar bu yıl faiz artırabilir söylemleri tekrar güçleniyor. Ancak mevcut görünümde FED'in faiz artırımlarını çok gerçekçi bulmamakta fayda var. Teknik olarak bakıldığında 1322 seviyesi üzerindeki fiyatlama devam ederken, kontratın bugün bu seviye altına sarkması halinde 1308 seviyesi test edilebilir. Kontratın 1322 seviyesi üzerinde tutunması halinde ise; 1333 seviyesi test edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Merkez Bankası Türkiye Japonya Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title