Haberler

Türk Üzümüne İran Üzümü Karıştırıldığı İddiası

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Manisa'daki bazı işletme sahiplerinin İran üzümlerini Türk üzümü etiketi ile ihraç ettiğini öne sürdü.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Manisa'daki bazı işletme sahiplerinin İran üzümlerini Türk üzümü etiketi ile ihraç ettiğini öne sürdü.

Ören, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Manisa'da üzüm bağlarında ürün kaybına yol açan don olayına ilişkin açıklamada bulundu.

Sıcaklığın düşmesi nedeniyle üreticinin büyük zarar gördüğünü söyleyen Ören, geçen sene 300 bin ton dolayında olan üzüm rekoltesinin bu sene 160 bin tona düştüğünü belirtti.

Türkiye ve Manisa'nın üzüm fiyatlarında belirleyici olduğunu ancak kalitesi daha düşük olan İran üzümünün piyasaya girmesiyle birlikte üzüm fiyatlarının ineceğini ifade eden Ören, şunları kaydetti:

" Türkiye'nin rekoltesi düşmüştür. Bu üzümün fiyatının iki katına çıkması demektir. Rekolte düşüklüğünden dolayı Türkiye'deki üzümü daha yüksek fiyata almak zorundalar. İran'dan üzüm getirilmektedir. Mersin Serbest Bölge'de bulunan depolara kutuların içine konularak alınmakta. Sayısı 3'ü geçmeyen artık her sene sabıkalı hale gelmiş olan Manisa'daki işletme sahipleri, makinelerini serbest bölgeye götürerek, burada üzümleri ayıklayıp, üzerindeki İran üzümü etiketlerinin boyutlarını çok küçük hale getirerek, büyük boyutlarda Türk üzümü etiketi ile dışarıya ihraç etmektedirler."

Hasan Ören, İran üzümü ile ilgili sorun çözülmezse Manisalı üzüm üreticisinin perişan olacağını savundu.

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Ören Türkiye İran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title