Haberler

Türk Şirketinin İnşa Ettiği Kazakistan Ulusal Müzesi Açıldı

Turkuaz İnşaat tarafından 350 milyon dolar proje bedeliyle inşa edilen, 100 bin metrekare açık, 73 bin metrekare kapalı alana sahip Kazakistan Ulusal Müzesi'nin açılışını Cumhurbaşkanı Nazarbayev yaptı.

Türk müteahhit firması Turkuaz İnşaat tarafından inşa edilen Kazakistan Ulusal Müzesi Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından başkent Astana'da hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev müze açılışında yaptığı konuşmada, ülkesinin kendine ait ulusal müzeye kavuştuğunu,müzenin sahip olduğu özgün dizaynıyla bir modern mimari şaheseri olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in direktifi doğrultusunda inşa edilen ve Kazakistan'daki tüm bölgesel müzelerin bir komplekste toplandığı Kazakistan Ulusal Müzesi'nin 14 salonunda İskit'lerden Hun'lara kadar pek çok tarihi ve arkeolojik nesne sergilenecek.

Kazakistan Ulusal Müzesi içinde altın ve değerli metallerin sergilendiği bölümler yanında, çocuklar için hazırlanan özel müze de yer alıyor.

Geçici fuarların da kurulabileceği müzede, koleksiyon odalarının yanı sıra okuma salonlarının da bulunduğu kütüphane bulunuyor.

Kazakistan Ulusal Müzesi'nin Rusya,Çin,Amerika,Azerbaycan,Özbekistan ve Moğolistan'da bulunan müzelerle memorandum imzalaması beklenirken, ülkedeki turizm hareklliğini arttırak isteyen Kazakistan'ın sahip olduğu bu yeni ulusal müzede hazırlanacak bölümlerle ipek yolunu tanımak isteyenlere müze gezisi imkanı da sunulacak.

Proje bedeli 350 milyon dolar

Dünyanın en büyük müzelerinden biri olduğunu belirtilen ve 350 milyon dolar proje bedeliyle inşa edilen Kazakistan Ulusal Müzesi 100 bin metrekare açık, 73 bin metrekare kapalı alana sahip bulunuyor. Müzenin yapımını üstlenen Turkuaz İnşaat, Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Türkmenistan'da çok sayıda projeyi de yürütüyor.

Başkent Astana'da bulunan Han Çadırı, Barış Sarayı Piramid, Cumhurbaşkanlığı Merkezi, Astana Stadyumu, önemli otellerin yanı sıra Orta Asya'nın en büyük camisi olarak gösterilen Hazret Sultan Camisi gibi pek çok yapıda imzası bulunan Türk müteahhitler Kazakistan'da bugüne kadar toplam değeri 20 milyar dolara ulaşan projeler üstlendi. - Astana

Kaynak: AA / Ekonomi

İzmir Sanat Kültür İnceleme Ve Tanıtım Derneği Nursultan Nazarbayev Kazakistan Astana Ekonomi Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title