Haberler

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı: Yüzde 12 Ek Zam İstiyoruz

Güncelleme:

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci, "Enflasyon karşısında eriyen maaşların telafisi için hemde reel gelir kayıplarının önlenmesi için yüzde 12 ek zam istiyoruz." dedi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Enflasyon karşısında eriyen maaşların telafisi için hem de reel gelir kayıplarının önlenmesi için yüzde 12 ek zam istiyoruz" dedi.

Kahveci, Polatlı'da sendika üyeleriyle düzenlenen çalışma ve istişare toplantısında yaptığı konuşmada, kamu çalışanlarının enflasyon karşısında ekonomik kayıp yaşadığını öne sürerek, "Enflasyon 9,15, ortalama memur maaşına yansıma yüzde 5,2, 9,15'ten 5,2'yi çıkartırsanız aradaki fark kamu çalışanlarının kaybıdır. Emekli ikramiyelerinde, emekli maaşında, alım gücünde kayıp var. Temel gıda maddelerindeki artış yüzde 30 olmuş. Bunların hepsini hesap ettiğinizde kamu çalışanlarına, memurlara ek zam yapılması gerekir. Enflasyon karşısında eriyen maaşların telafisi için hem de reel gelir kayıplarının önlenmesi için yüzde 12 ek zam istiyoruz" diye konuştu.

Yetkili memur sendikasının hükümetin verdiği rakamdan daha düşük zam istediğini iddia eden Kahveci, şunları söyledi:

"İlk defa toplu sözleşmelerde iktidarın teklif etmiş olduğu bir ücret artışının daha altında bir ücret artışına imza attılar.  Hükümetin teklifi 3+3'tü. 3+3 artı enflasyon farkıyla beraber demektir. Bunlar neye imza attılar, 123 liraya imza attılar. Şu an itibarıyla 123 liranın kamu çalışanlarına ortalama maaşına yansıması yüzde 5,2. Eğer 3+3 maaş zammını almış olsaydık. Hiç müzakere etmeden hükümetin önermiş olduğu rakam kabul edilmiş olsaydı hem emeklilik maaşları hem emeklilik ikramiyesi hem de şu andaki ücretler daha  fazla olacaktı. En azından enflasyon karşısında memur yenik düşmemiş olacaktı. Bakın 5,2 ücret artışı, Kamu İstatistik Kurumu enflasyon rakamlarını açıkladı. 9,15. Yıl sonu enflasyonun 2 haneli rakamları geçeceği düşünülüyor. Yani memur nereden bakarsanız bakın yüzde 5'in üzerinde kayıpta."

-Tüm sendikaları mitinge davet etti

Kahveci, kamu çalışanlarının taleplerini Ankara'da bir mitingde dile getireceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Yarın itibarıyla Türkiye'yi Ankara'da buluşturuyoruz. Binlerce kamu çalışanı bu taleplerini bir mitingle bir yürüyüşle Türkiye Kamu-Sen'in organizasyonu çerçevesinde dile getirecek. Hepinizi oraya bekliyoruz inşallah. Yürüyüşe Celal Bayar Bulvarı'nda başlayacağız Abdi İpekçi Parkında yürüyüşü bitirip mitingimizi yapacağız. Orada sadece çalışanların yüzde 12'lik zammı gündeme gelmeyecek.  Bu ülkede yaşanan kadrolaşmayı, ötekileştirmeyi, 4C'lilerin durumunu, taşeronlaşmayı, iş kazalarını gündeme getireceğiz. Kamu çalışanlarının bütün sorunları bu etkinlikte paylaşılacak." - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Önder Kahveci Polatlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title