Haberler

Türk Peyzaj Mimarı Öğrenciler Geleceği Çizecek

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın konukları olan gelen ülkenin dört bir yanındaki üniversitelerin peyzaj mimarisi bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, Ayvalık'ı mercek altına aldı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın konukları olan gelen ülkenin dört bir yanındaki üniversitelerin peyzaj mimarisi bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, Ayvalık'ı mercek altına aldı.

Peyzaj Mimarları Odası Genel Merkezi bünyesindeki yaklaşık 50 peyzaj mimarı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde buluştu. Balıkesir Valiliği ile Peyzaj Mimarları Odası Genel Merkezi işbirliğiyle bu yıl 6. sı düzenlenen PMO Genç Yaz Okulu Projesi kapsamında Balıkesir' e gelen genç peyzaj mimarı öğrencileri Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın ev sahipliğinde kent genelinde hazırlanan bir dizi inceleme ve araştırma çalışmalarına başladı

Türkiye'nin 28 ayrı üniversitenin Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinde eğitim gören en başarılı 40 peyzaj mimarlığı öğrencisiyle başlarında da 5 akademisyen öğretim görevlisiyle yürütülmeye başlanılan çalışmalara Balıkesir Valiliği'nin de tam destek verdiği öğrenildi. Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Yılmaz, Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş, Akdeniz Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Reyhan Erdoğan, Bursa Teknik Üniversitesi Şehir Bölge Planlama Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gül Atanur ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Görevlisi Ar. Gör. Başak Özer'in öncülüğünde genç peyzajcıların, 'Ayvalık-Cunda Adasında bulunan Gönül Yolu ve Çevresi Peyzaj Analizleri ve Tasarım Projesi', 'Ayvalık-Şeytan Sofrası yolunda bulunan sulak alan Peyzaj Planlama Tasarım Projesi' ve 'Balıkesir Merkez Üçpınarlar Mera Alanı Peyzaj Plan Kararları ve Yerleşim Dokusu ile İlişkilendirme ve Tasarım Projesi' isimlerini taşıyan çalışmalarını başlattılar.

Peyzaj Mimarı adayı öğrencilerin Ayvalık'taki inceleme çalışmaları kapsamında ilk gün; ilçeyi dünyaca ünlü Cunda adasıyla birbirine bağlayan Gönül Yolu üzerinde ve ikinci günde de Sarımsaklı'nın Şeytan Sofrası yolu üzerindeki sulak alanda bir dizi araştırmalar yaptı. Akademisyen öğretim görevlilerinin öncülüğünde gerçekleşen çalışmalarda; yerel halktan vatandaşlardan da alınan fikirlerin masaya yatırıldığı dikkatlerden kaçmazken, bölgede ekolojik dengelerin insan eliyle bozulması sonrasında ortaya çıkan olumsuz coğrafik koşullarda gözden geçirildi.

Yapılan çalışmalar hakkında muhabirimize açıklamalarda bulunan Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Refide Kolçak, peyzaj mimarı öğrencilerinin teorik yaşamdan, pratik yaşama hazırlanması amacıyla bu yıl 7. sini düzenledikleri Yaz Okulu kapsamında Balıkesir'de olduklarını vurguladı. Balıkesir Valiliği ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri 7. Yaz Okulu çalışmaları kapsamında, 40 öğrenci ve 5 akademisyenle sürdürdükleri çalışmalar kapsamında Balıkesir Valiliği ile 3 temel proje üzerinde çalışma yürüttüklerinin altını çizen Kolçak, "Bu kapsamda Ayvalık'ta sürdürdüğümü çalışmalar kapsamında Gönül Yolu ve Lale Adasında yakın çevre ile ilgili peyzaj çalışmalarına ait projeler geliştireceğiz. Bunun yanı sıra da Sarımsaklı'daki sulak alanda şu anda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunların dışında da Balıkesir Üçpınarlar'da ki mera alanında da incelemelerimiz olacak" dedi.

ÇALIŞMALARDA FLAMİNGOLARDA GÖZ ARDI EDİLMEYECEK

Peyzaj Mimarları Odası olarak ülke genelindeki mera alanlarında peyzaj planlamaları ve Biyotop haritalamalarını yapmak istediklerini kaydeden Refide Kolçak, söz konusu Biyotop haritalamasında da nasıl kullanıma açılırsa ekosistem ve ekolojide insan yaşamı ve canlı yaşamın sürdürülebileceğine yönelik geniş bir çalışmayı da hayata geçireceklerini belirtti. Ayvalık'ta; Sarımsaklı ve Şeytan Sofrası arasında kalan Sulak Alanda yaptıkları çalışmalarda kent ile ekosistemin yanı sıra kent estetiği açısından da bir dizi incelemeler ve bu üç unsur arasında bir iz bırakmaya çalışacaklarını kaydeden Kolçak, "Bu anlamda beklentiler farklı olabilir, bizim bırakacağımız izler farklı olabilir. Mesela eko çeşitliliğin bir parçası olan göçmen kuşlar arasındaki Flamingoların göçleri sırasında kullandıkları önemli bir yer olan bu sulak alanda yapılabilecek çalışmaların ekosistemi de göz önünde bulundurarak yapılması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Peyzaj Mimarları Odası Balıkesir İl Temsilcisi Serdar Göktekin ise "Ulusal kamuoyunda da geniş yer bulacak söz konusu yaz okulunun son gününde ise Balıkesir Valiliği'nin belirleyeceği bir alanda da düzenlenecek olan sergiyle yapılan çalışmaların vatandaşlara anlatılacağını da söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ankara Üniversitesi Sarımsaklı Türkiye Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title