Haberler

Türk Metal'den Kırıkkale Eğitimine Destek

Sendikacılığın yanında Sosyal ve Kültürel faaliyetlere de ağırlık veren Türk Metal Sendikasından Kırıkkale eğitimine destek geldi.

Sendikacılığın yanında Sosyal ve Kültürel faaliyetlere de ağırlık veren Türk Metal Sendikasından Kırıkkale eğitimine destek geldi. Sendika tarafından temin edilen Yerli, yabancı birçok şair ve yazarın kitaplarından oluşan 58 bin kitap Kırıkkaleli öğrencilerle buluşturuldu.

Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek İlköğretim Okulunun konferans salonunun açılış töreninde kitap sözü veren Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak sözünü yerine getirdi. Sendika tarafından temin edilen 58 bin kitap Kırıkkale'de bulunan bütün okullara dağıtıldı. Kitapların dağıtımı dolayısıyla Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek İlköğretim Okulunda tören düzenlendi. Törene Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Sendika Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, yönetim kurulu üyeleri, il müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Sadettin Aydoğdu'nun açılış konuşmasıyla başlayan törende konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, desteklerinden dolayı Türk Metal Sendikasına teşekkür etti. Desteklerin daha fazlasını beklediklerini belirten Vali Kolat, "Bu güzel okulu bu hale getirmek sadece sendikanın değil hepimizin görevi, hepimizin sorumluluğu altındadır, bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kitap fevkalade bir şey. Bizim kitabımızda da ilk söz oku olmuştur. Kitap okumak cehaleti ortadan kaldırmaktır. Okumaya hevesliyseniz ufkunuz o derecede artıyor. Milli Eğitim Bakanlığımız da okullarımızda okumaya zaman ayırma konusunda son yıllarda ciddi adımlar atıyor. Biz valilik olarak ta 23 bin civarında kitabın dağıtımını sağladık. 58 bin kitabı da Türk Metal Sendikamızın desteğiyle dağıtıyoruz" diye konuştu.

Kırıkkale'de bulunan öğrencilere 58 bin yeni arkadaş getirdiklerini belirterek sözlerine başlayan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce'de yaptığı konuşmasında "Arkadaş hepimizin içinde güven ve sıcaklık oluşturan, sırtımızı yasladığımız değerli insanlara verdiğimiz isim. Arkadaş, bizi dinleyendir, bizi seven, saygı duyan, bizi koruyandır. Söylediğim gibi, bunlar iyi arkadaşlar, sağlam arkadaşlar. Mustafa Kemal Atatürk Nutuk ile, Dede Korkut hikayeleri, Mevlana Mesnevisi, Peyami Safa Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Necip Fazıl Çile'si ile öğrencilerle birlikte olacak.. Yerli, yabancı birçok şair ve yazar, yazdıklarıyla, söyledikleriyle öğrencilerimizle arkadaş olacaklar. 100 Temel Eser içindeki eserlerden toplam 58 bin adet kitabı, bir kültür hizmeti olarak okul idaresine sunmuş bulunuyoruz. Umarım öğrencilerimiz, yeni arkadaşlarıyla güzel arkadaşlıklar kurar, vatanımıza, milletimize ve Kırıkkale'mize faydalı olurlar" ifadesini kullandı.

İktidarların işinin ülkeyi yönetmek olduğunu hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Aslıyüce "Sivil toplum örgütlerinin görevi, sadece iktidarın yaptıklarını beğenmek yada eleştirmek değildir. Fayda sağlayacağına inandığımız sosyal ve ekonomik politikaların, halka daha kısa zamanda ve sağlıklı olarak yansımasını sağlamak için, elimizi taşın altına koymak gibi bir görevimiz olduğunu da unutmamak gerekir. Biz, bu anlayışta bir sendikayız. Bu okulu yaptırıp kenara çekilmedik. Çünkü biz okulu yaptırmak kadar, okulumuzun çağdaş ölçülerde donanması gerektiğine de inanıyoruz. Okulumuzun son derece modern bir konferans salonuna kavuşmasını sağladık. Gerek öğretmenlerimizin, gerekse öğrencilerimizin okul içindeki ihtiyaçlarının giderilmesi yolunda, her zaman okul idaresiyle koordine içinde olduk. Biz, bunu yük olarak görmedik. Biz bunu görev olarak kabul ettik. Gençlerin beşte biri hiçbir sosyal güvenlik kurumundan yararlanmıyor. Gençlerin yaklaşık üçte biri gazete okumuyor, beşte biri İnternet kullanmıyor. Beşte birinden fazlası alkol kullanıyor, şans oyunları oynuyor. Gençlerin hemen hemen yarısı, yüzde 41'i spor yapmıyor. Bu araştırmaya katılan gençlerin yüzde 34'ü Gençlik Spor Bakanlığını bilmiyor. Üstelik bu araştırmayı yaptıran da Gençlik ve Spor Bakanlığı, İşte günümüz gençliğinin hali bu. Uluslararası çalışma örgütü raporlarına göre dünya üzerinde 85 milyon genç işsiz var. Türkiye ise, Dünya Bankasına göre genç işsizlikte yüzde 18 ile dünya ortalamasının çok üzerinde. Türkiye'de yaklaşık 20 milyon genç yaşıyor. Bu gençleri anlamamız lazım. Biz, Türk Metal Sendikası olarak, şu anda 114 bin metal işçisinin sözleşme görüşmelerine yoğunlaşmış durumdayız. Allah'ın izniyle bu süreci atlattıktan sonra, genç işçilere yönelik, uluslararası bir projeyi hayata geçireceğiz. Gençlerin, hem istihdamını, hem örgütlenmesini, hem de sendikal kariyer yapmasını amaçlayan bu projemiz için hazırlıklarımız devam ediyor" dedi.

Konuşmaların ardından Öğrenciler müzik dinletisinde bulunurken, Müzik Öğretmeni Başak Ezgi Kılıçoğlu ve İngilizce Öğretmeni Volkan Akça enstrümanlarla çeşitli parçalar çalarak törene ayrı bir renk kattı. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Özbek Kadri Kartal Ali Kolat Kırıkkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title